Concurs ITM – „ŞTIU ŞI APLIC” – securitatea şi sănătatea în muncă

Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău a continuat și în anul şcolar 2023-2024 derularea Concursului Național „ȘTIU ȘI APLIC – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ȘCOLII!”, concurs care are ca obiectiv principal încurajarea și atragerea elevilor în activităţi de studiere a disciplinei numită Securitate şi sănătate în muncă, de promovare a securității și sănătății în muncă și pentru formarea unei culturi de prevenire în rândul tinerilor din licee și școli profesionale.

În data de 30 martie 2024, cu sprijinul Liceului Tehnologic "Henri Coandă" Buzău, s-a desfășurat etapa judeţeană a concursului național "ŞTIU ŞI APLIC– SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ȘCOLII!", etapă la care au participat 8 unităţi şcolare formate din 46 elevi şi 17 profesori coordonatori, reprezentând unităţi de învăţământ de pe raza judeţului Buzău, cu profil tehnic, cu profil teoretic și învățământ profesional cu durata de 3 ani. Echipele au fost formate din câte doi elevi şi un profesor coordonator. Faza județeană a concursului a cuprins două etape: etapa I–proba teoreticã –“Ce știm despre securitate si sãnãtate în muncã?” - test individual pe calculator, cu un numãr de 20 itemi, cu răspuns unic corect şi etapa a II-a – probã practicã contra cronometru - „Identificã riscurile și alege Echipamentul Individual de Protecţie necesar”.

Cele cinci echipe câștigătoare ocupante ale locului I de la cele 5 secțiuni (teoretică – ciclu inferior şi superior, tehnologică – ciclu inferior şi superior şi învățământ profesional), s-au calificat la faza națională a Concursului "ŞTIU ŞI APLIC – SECURITATEA ȘI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ȘCOLII!". Două dintre acestea sunt formate din elevi ai Liceului Tehnologic "Victor Frunză" Rm. Sărat, o echipă din elevi de la Colegiul Economic "Regele Mihai I" Buzău, o echipă din elevi de la Liceului Teoretic de Informatică "Alexandru Marghiloman" Buzău şi o echipă din elevi ai Liceului Tehnologic „Henri Coandă” Buzău.

Etapa naţională a concursului "ŞTIU ŞI APLIC - SECURITATEA ŞI SĂNĂTATEA ÎN MUNCĂ SE DEPRIND DE PE BĂNCILE ŞCOLII!" se va desfăşura în perioada 17-19 mai 2024, la Colegiul Tehnic "Gheorghe Asachi" din Iaşi.

p. Inspector Șef,

Bogdan Chitacu

 Inspector șef adj. Relații de Muncă