REŢINUŢI PENTRU PROXENETISM ȘI CAMĂTĂ

La data de 1 aprilie a.c., polițiștii de investigaţii criminale de la Poliţia municipiului Râmnicu Sărat au reţinut pentru 24 de ore trei râmniceni sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de proxenetism şi camătă.

Din cercetări a reieșit că, din anul 2023 până în prezent, persoanele cercetate, un bărbat şi două femei, cu vârste cuprinse între 20 şi 47 de ani, ar fi înlesnit practicarea prostituţiei pe teritoriul Germaniei, de către o femeie de 36 de ani, din Râmnicu Sărat. Persoanele şi-ar fi însuşit astfel, foloase necuvenite.

Mai mult, din cercetări a reieşit că, una dintre cele trei persoane ar fi acordat, ca îndeletnicire, fără a fi autorizată în condițiile legii, împrumuturi mai multor localnici, de la care ar fi perceput lunar dobânzi semnificative.

Ieri, în baza mandatului emis de Judecătoria Râmnicu Sărat, poliţiştii au efectuat o percheziţie la imobilul utilizat de către bănuiţi.

Poliţiştii au descoperit şi au ridicat în vederea continuării cercetărilor 1100 de euro, 6000 de lei, bijuterii din aur, înscrisuri şi medii de stocare. Totodată, au fost indisponibilizate două autoturisme, în vederea instituirii sechestrului asigurator.

În urma materialului probator administrat, polițiștii i-au reținut pe cei trei râmniceni pentru 24 de ore, iar astăzi urmează a fi prezentați parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Activităţile s-au desfăşurat cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, iar suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

UPDATE - instanța a emis față de acestea mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile.

I.G.