La 67 de ani – Sfarsitul SCDL Buzău! VIDEO

Exact la 67 de ani de la infiintarea Statiunii de Cercetare pentru Legumicultura Buzau (SCDL), se anunta sfarsitul acesteia, in urma mai multor trocuri si hotii facute de asa zisii cercetatori, directori si “atarnatori” de acolo, cu administratiile PSD din Buzau, cu lucratorii Serviciilor si cu concursul rechinilor imobiliari. Incepand cu fostul senator si prefect de Buzau Ion Vasile, fostul primar C. Boscodeala, fostul episcop Epifanie si terminand cu asa zisul cercetator, popa si inginer Costica Vanatoru, impreuna cu “Guru” acestuia – melteanul Toma Constantin - groparul industriei si vietii linistite a targului Buzaului, soarta acestei institutii a fost pecetluita de cativa ani! Astfel, ce nu au reusit comunistii si nici alti rechini imobiliari in trecut, a reusit acest Grup Infractional Organizat sa realizeze…punere pe butuci a SCDL, furtul de terenuri si falimentul unei embleme a Cercetarii romanesti!

Sa ne reamintim…

La 1 aprilie, Stațiunea de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură (SCDL) Buzău a implinit 67 de ani de la înființare, în 1957. Stațiunea de la Buzău este una dintre cele mai vechi din țară pusă în slujba cercetării legumicole și a fermierilor români.

Într-un mesaj ce seamana mai mult ca un anunt de inmormantare, postat pe pagina oficială de Facebook, reprezentanții SCDL Buzău au transmis toate gândurile bune apreciind sprijinul și încrederea oferite de legumicultori de-a lungul timpului.

”Astăzi, 1 aprilie, nu e doar ziua păcălelilor, ci și momentul în care marcăm 67 de ani de cercetare în legumicultură la Stațiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău, înființată prin H.C.M. 425 din 1957. Suntem mândri că suntem una dintre cele mai vechi stațiuni de profil din țară. Cu această ocazie dorim să ne exprimăm recunoștința față de fiecare dintre voi – legumicultorii noștri dedicați, grădinarii pasionați, iubitorii de tradiție și horticultură românească. Fără sprijinul și încrederea voastră, călătoria noastră nu ar fi fost la fel de fructuoasă. Sunteți rădăcina succesului nostru și motivul pentru care continuăm să inovăm și să ne dedicăm producției de semințe românești de calitate. Astăzi, mai mult decât oricând, spunem cu mândrie și recunoștință: La mulți ani, SCDL Buzău! Vă mulțumim pentru că sunteți alături de noi, pentru că ne împărtășiți viziunea și pentru că, împreună, construim un viitor sustenabil și prosper pentru legumicultura românească”, au transmis reprezentanții Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Legumicultură Buzău.

Nu stim daca mesajul este ironic sau de adio, cert este ca in prezent, ultimii directori – Trandafir si Vanatoru au reusit sa o vanda unei Grupari mafiote….metru cu metru!

Asa zisul cercetator Costica Vanatoru a plecat “la pensie” cu semintele si soiurile Statiunii “in buzunar” fara un proces verbal de predare-primire, asa cum reiese dintr-o ancheta a Grupului de Investigatie Media – Sectia Buzau (VIDEO). Costica Vanatoru – inginer, popa si cercetator, simpatizant pana in maduva oaselor cu regimul PSD Buzau – aripa Costica Toma Kaizen-Faliment (a participat la mitinguri alaturi de membrii de partid) a fost recompensat cu functia de director al fantomaticei Banci de Gene Buzau, unde, ca si in SCDL, face pe bani publici, “productie” pentru el si stapanii lui. Mai mult, de cand s-a mutat “in inima Parcului Crang a reusit sa defriseze in jurul fostului sediu Urbis, actualmente al Bancii de “Jene si Sprancene”, copaci seculari si sa distruga flora si fauna din jur sub motivul infiintarii unor “sere” speciale si a largirii spatiului pus la dispozitie de mafiotul Toma. Asta, in ciuda protestelor facute de unii buzoieni si a multor petitii si sesizari pe la diferite institutii ale statului!

Iata ce scriau alti colegi jurnalisti despre ce se intampla pe fostele terenuri ale SCDL…

Stațiunea de Legume Buzău – apel public! Un proiect imobiliar pune în pericol soiurile românești

SCDL Buzău, semnal de alarmă către cetățeni și autorități

Stațiunea de Cercetare și Dezvoltare Legumicolă (SCDL) Buzău trage un semnal de alarmă. Reprezentanții instituției au anunțat, recent, pe rețelele sociale, că un Plan Urbanistic Zonal (PUZ), despre care s-a discutat la începutul acestei săptămâni în cadrul Primăriei orașului Buzău, ar putea să afecteze semnificativ activitatea stațiunii de cercetare.

„Luni, pe 18 martie, la Primăria orașului Buzău, s-a desfășurat o dezbatere de o importanță capitală pentru viitorul comunității și al cercetării naționale: discuția despre Planul Urbanistic Zonal „Construire ansamblu imobiliar mixt”. Situat pe terenul cu numărul cadastral 71312, acest plan sugerează dezvoltări care riscă să ne afecteze profund activitatea de cercetare și conservare”, s-a precizat pe pagina oficială de Facebook a stațiunii.

Un PUZ ar putea afecta activitatea SCDL Buzău

Semnal de alarmă din partea SCDL Buzău

Reprezentanții SCDL Buzău sunt împotriva propunerii autorităților locale de a construi drumuri suplimentare în zona terenurilor unde își desfășoară activitatea.

„Noi, ca păstrători ai unui tezaur cu peste 100 de soiuri, colecții de mii de plante legumicole, floricole, aromatice, medicinale și cel mai mare producător de semințe de legume românești din țară, am exprimat o poziție fermă împotriva propunerii de a adăuga mai multe drumuri suplimentare. Aceste noi căi de acces ar împărți inutil stațiunea noastră de cercetare, punând în pericol nu doar echilibrul ecosistemului local, ci și munca noastră de conservare a patrimoniului legumicol al României. Este crucial să înțelegem că dezvoltarea urbană nu trebuie să se realizeze prin sacrificarea acestui patrimoniu inestimabil. Viziunea noastră este una a unui Buzău care avansează nu prin constrângerea spațiului natural, ci prin armonizarea dezvoltării cu conservarea. Dorim să subliniem că munca noastră de cercetare și de conservare depășește simplele activități academice; ea reprezintă o dedicație profundă față de viitorul sustenabil al comunității și al țării noastre”, au declarat reprezentanții SCDL Buzău.

În această situație, SCDL face apel și solicită susținere din partea cetățenilor, autorităților și alte persoane relevante să protejeze munca și moștenirea acestei stațiuni, care contribuie pentru un oraș verde.

„Facem apel la toți cei implicați – de la cetățeni, la autoritățile municipale și la colegii din domeniul urbanismului – să recunoască importanța esențială a lucrării noastre. Împreună, să găsim o cale care să respecte și să valorifice atât dezvoltarea urbană, cât și patrimoniul verde al Buzăului, asigurându-ne că orașul nostru rămâne un loc vibrant, sănătos și plin de speranță pentru toate generațiile viitoare. În acest moment de cumpănă, apelul nostru se îndreaptă către fiecare inimă care bate în ritmul profund al Buzăului: să ne unim forțele și să privim împreună spre un viitor în care dezvoltarea orașului și cercetarea merg mână în mână. Să nu permitem ca drumurile propuse să divizeze nu doar terenul nostru de cercetare, ci și spiritul comunității noastre. Este mai mult decât un apel la acțiune; este un strigăt pentru salvarea unei părți esențiale din sufletul orașului nostru. Pentru un Buzău verde, sănătos și plin de speranță, vă îndemn să stați alături de noi. Pentru că împreună, suntem mai puternici. Împreună, putem să scriem următorul capitol în povestea orașului nostru, unul care să fie mândru nu doar de clădirile sale, ci și de parcurile, grădinile și câmpiile sale înfloritoare”, s-a spus în postarea SCDL Buzău de pe Facebook.

SURSE: www.news-live.ro, Adevarul.ro, www.newsbuzau.ro

YouTube player