Cafeaua reduce riscul cancerului

Un studiu recent efectuat în Olanda arată că persoanele care au avut cancer colorectal și care beau cel puțin două cești de cafea pe zi au un risc mai mic de a se confrunta cu o recidivă a cancerului.

Studiul a implicat 1.719 participanți și a relevat, de asemenea, faptul că consumul câtorva cești de cafea în fiecare zi poate scădea probabilitatea de deces prematur în rândul pacienților cu cancer colorectal.

Cercetătorii au remarcat că recidiva cancerului de colon afectează până la 30% dintre pacienți după tratament, iar dacă cercetările ulterioare vor valida aceste rezultate, cafeaua ar putea fi considerată o terapie benefică pentru pacienții cu cancer.

Studiul a constatat că, în comparație cu cei care au consumat mai puțin de două cești de cafea pe zi, persoanele care au băut cel puțin cinci cești pe zi au avut un risc cu 32% mai mic de recidivă a cancerului în următorii șase ani.

Investigația, condusă de cercetătorii de la Universitatea Wageningen, a indicat o legătură semnificativă între consumul de cafea și mortalitatea generală. Consumul a trei până la cinci cești pe zi a fost asociat cu o reducere cu 29% a riscului de a muri din orice cauză, dar beneficiile s-au diminuat după ce s-a depășit cinci cești.

Studiul a concluzionat că, în timp ce consumul moderat de cafea poate oferi beneficii pentru pacienții cu cancer, consumul excesiv de cafea ar putea avea efecte negative asupra altor aspecte ale sănătății acestora.

SURSA: Incredibilia