AVERTIZARE METEOROLOGICĂ – COD GALBEN si PORTOCALIU de intensificari ale vantului si vijelii!

Potrivit INM, in interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 22 vor avea loc intensificări ale vântului si vijelii – COD GALBEN! . Meteorologii spun ca pe parcursul zilei de marți (2 aprilie) vântul va avea intensificări susținute în toată țara, cu viteze de 55...65 km/h, iar local de 70...80 km/h. Pe alocuri se vor semnala vijelii. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși 90...110 km/h.

         Notă: În zona montană înaltă, în general la altitudini de peste 1600 m se vor semnala precipitații mixte, iar în Munții Apuseni și în nordul Carpaților Orientali se vor acumula cantități de apă de 10...20 l/mp.

COD PORTOCALIU

Interval de valabilitate: 2 aprilie, ora 08 – 2 aprilie, ora 18

Fenomene și zone vizate: intensificări susținute ale vântului

         Vântul va avea intensificări susținute în județele Satu Mare, Sălaj, Maramureș, Cluj, Alba, Bistrița-Năsăud, Suceava, Neamț și Botoșani, iar mai ales după-amiaza și în județele Teleorman, Giurgiu, Ilfov și municipiul București, Călărași, Ialomița, Prahova, Buzău, Brăila și zona continentală a județelor Constanța și Tulcea. Vor fi viteze în general de 80...85 km/h, iar la altitudini mari în zonele montane, rafalele vor depăși 120 km/h.

SURSA: ANM