Poștașii au intrat în grevă generală. Sindicatul acuză presiuni din partea conducerii. Cum se sparge greva…inclusiv la Buzau!
Last Updated on 01/04/2024 by Iulian Gavriluta

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, a anunțat că începând cu data de 1 aprilie, de la ora 00.00 au demarat greva generală în cadrul Companiei Poşta Română.

„18 mii dintre cei peste 21 de mii de angajați ai Poştei Române, adică un procent de 90%, indiferent de funcția pe care se află, indiferent de responsabilități şi de vechime, din luna iulie 2024 vor avea salariul minim pe economie!

Aceasta este nemulțumirea şi revolta miilor de angajați din Poşta Română care au declanşat conflictul de muncă şi care intră în grevă!

Blocul Național Sindical derulează o campanie națională intitulată ,,Poștașii nu vor să mai fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”, a informat BNS.

Luni dimineața, sindicatul acuza că delegații trimise din partea conducerii Poștei Române au ajuns în mai multe localități încercând să stopeze greva.

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, raportează primele presiuni care se fac asupra lucrătorilor poștali, membri de sindicat ai SLPR, care își doresc să intre în grevă. Aceste imagini au fost filmate în această noapte în HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj al Poștei Române.

Concret, în imagini apar 13 angajați ai Poștei Române, trimiși de la București, să-i înlocuiască pe cei care au intrat în grevă astăzi în HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj. În urma acestei decizii, lucrătorii poștali din HUB-ul Logistic și Curierat Regional Cluj au protestat și au cerut ca aceștia să părăsească incinta HUB-ului, nefiind angajați ai acestei filiale a Poștei Române.

Blocul Național Sindical, prin Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, raportează presiuni și la Oficiul Poștal Târgoviște, unde a sosit în această dimineață, 1 aprilie 2024, de la București, o delegație de trei persoane, angajate în centralul Companiei Naționale Poșta Română, pentru a opri greva membrilor SLRP de la Târgoviște.

Poșta Română spune că pensionarii își vor primi „drepturile sociale în termen”

Compania subliniază că „escaladarea conflictului de muncă este una artificială, iar Compania Naţională „Poşta Română” a luat toate măsurile pentru depăşirea acestuia. „Asigurăm pe cei peste două milioane de pensionari care primesc drepturile sociale prin intermediul Companiei Naţionale „Poşta Română” că nu va exista nicio persoană care să nu îşi primească drepturile în termen, în luna aprilie! Toate drepturile sociale vor fi livrate la timp, până pe 15 aprilie, aşa cum ne-am asumat angajamentul!”, arată Poşta Română.

Compania Naţională „Poşta Română” precizează că majoritatea covârşitoare, peste 80% dintre salariaţi, îşi va îndeplini atribuţiile de serviciu cu profesionalism, ca şi până acum. La conflictul colectiv de muncă au aderat, în scris, aproximativ 20% din angajaţii companiei.

I.G.

Potrivit unor surse din cadrul Postei Romane din Buzau, mai multi angajati veniti din alt oras – Bucuresti – au venit cu directive clar ad ela centru pentru a inlocui unele personae aflate in greva…miroase a spargere de greva!

Remaintim ca: sefii din Posta Romana sunt pusi politic, iar apropierea campaniei electorale agita spiritele in randul postasilor ce trebuie sa indeplineasca si…sarcini de partid!!!