Minorul pierdut (plecare voluntara) intr-o zona impadurita din judetul Buzau, a fost gasit de cautatori dupa cateva ore de scotocire!

In seara trecuta (31.03.2024), în jurul orei 19.30, polițiștii din Buzău au fost sesizați de către o mamă cu privire la faptul că, în timp ce se afla într-o zonă turistică a județului, copilul său, de 9 ani, a plecat de lângă familie și nu îl mai găsește.

Având în vedere sesizarea, ora târzie, condițiile de luminozitate scăzută, dar și specificul zonei, deluros și în mare parte împădurit, polițiștii s-au deplasat de urgență la locația indicată de către apelanta și au demarat verificări pentru depistarea cu operativitate a copilului.

Au fost mobilizate aproximativ 100 de persoane, dintre care peste 80 din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, dar și reprezentanți silvici și ai autorităților județene/locale, cărora li s-au alăturat inclusiv voluntari aflați în zonă, dornici să contribuie la activitățile desfășurate pentru găsirea minorului.

Astfel, la numai o oră de la sesizare, unul dintre voluntari anunța, spre liniștea tuturor celor implicați, că a găsit copilul.

Minorul a fost predat polițiștilor și personalului medical, pentru clarificarea împrejurărilor în care a plecat, dar și pentru a se asigura că acesta nu a suferit vătămări.

Din discuțiile purtate, a reieșit că, în urma participării la un joc, nemulțumit fiind că ar fi pierdut, s-ar fi decis să plece, în mod voluntar, în zona împădurită. Acesta ar fi stat ascuns, în semn de revoltă, fără să conștientizeze pericolele la care s-a expus.

Mâinile mamei, așa cum se văd în imagine, spun totul despre îngrijorarea generată de gestul fiului.

Polițiștii reamintesc tuturor copiilor că părăsirea zonei de siguranță poate aduce pericole a căror proiecție nu o au încă, având în vedere vârsta fragedă.

Plecarea voluntară nu este o joacă, riscurile la care se expun în acest fel pot fi multiple, diverse și, uneori, iremediabile!

Polițiștii adresează și părinților recomandarea de a urmări îndeaproape comportamentul copiilor și de a menține contact vizual permanent cu aceștia atunci când se află în zone de agrement.

Mulțumim tuturor celor ce s-au alăturat activităților de căutare!

SURSA: ISU Buzau