Tu știi ce consecințe pot avea faptele copilului tau? “Fii informat, alege inspirat!”
Last Updated on 30/03/2024 by Iulian Gavriluta

Ofițerii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfăşurat activităţi preventive cu elevii claselor V-VIII ai Școlii Gimnaziale Rîmnicelu și ai Școlii Gimnaziale Puiești.
Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență și respectarea regimului circulației rutier.
Activităţile au urmărit prevenirea infracțiunilor contra patrimoniului și impactul pe care internetul și noile tehnologii le au asupra copiilor și tinerilor. Aceștia au fost consiliați pe linia prevenirii victimizării online, fiindu-le transmise recomandări preventive pentru utilizarea în siguranță a internetului, prin conștientizarea pericolelor ascunse, dar și identificarea modalităților concrete de evitare a acestora.
Poliţiştii le-au reamintit elevilor despre consecinţele adoptării unor comportamente şi au discutat pe situaţii concrete în care s-au aflat elevi de o vârstă cu ei şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor respective.
Și polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale Nr 6 Ramnicu Sarat.
Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.
La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.
De asemena, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

E.S.