Barbat de 55 de ani, din Covasna, reţinut pentru 24 de ore, pentru ucidere din culpă, neluarea măsurilor legale de sănătate şi securitate în muncă, fals în înscrisuri sub semnătură privată

Din cercetări a reieşit că, la data de 8 august 2023, în calitate de administrator la o societate cu profil de exploatare forestieră, ar fi coordonat în mod defectuos lucrările autorizate, într-un parchet din extravilanul comunei Gura Teghii, în sensul în care nu ar fi luat măsuri de delimitare și semnalizare a locului în care se efectua exploatarea forestieră.
În acest context, prin manipularea necorespunzătoare a unui excavator de către un alt angajat, la îndrumările bărbatului de 55 de ani, ar fi doborât un arbore. În cădere, arborele ar fi surprins şi accidentat mortal un bărbat de 36 de ani, din Covasna.
În continuarea cercetărilor, poliţiştii au stabilit că, la data producerii evenimentului, bărbatul care ar fi manipulat excavatorul nu ar fi fost angajat cu îndeplinirea condiţiilor legale, nu ar fi avut calificare şi nici instruirea specifică obligatorie pe linie de sănătate şi securitate în muncă.
Ulterior, bărbatul cercetat ar fi determinat un tânăr de 25 de ani, din Covasna, să întocmească retroactiv contractul individual de muncă şi o fişă de instruire pe linie de sănătate şi securitate în muncă pe numele persoanei care ar fi manevrat utilajul de exploatare. Documentele ar fi fost antedatate, în scopul de a crea aparenţa că bărbatul era angajat la data incidentului.
Bărbatul de 55 de ani urmează a fi prezentat astăzi parchetului cu propunere de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive şi, faţă de tânărul de 25 de ani, procurorul de caz a dispus continuarea cercetărilor sub măsura controlului judiciar.