Gloria Buzău s-a încărcat fizic înaintea startului play-off-ului și atacă Hunedoara cu gândul inclusiv la o remiză. Andrei Prepeliță: ”Începem cu o deplasare grea”

Săptămâna trecută, la finalul căreia nu a fost meci oficial în Liga 2, campionatul fiind oprit pentru prima dată în 2024 pentru acțiunile echipelor naționale, Gloria Buzău a fost într-un semi-cantonament la Curtea de Argeș, iar la întoarcere s-a oprit la marginea Bucureștiului pentru un amical de lux cu FCSB, liderul SuperLigii, cu care a remizat la scorul de 1-1.

Trupa condusă de Andrei Prepeliță a intrat acum în linie dreaptă pentru primul joc din play-off, iar adversarul este printre cei mai dificili pe care îi are de întâlnit.

Gloria joacă în deschiderea primei etape a turneului de promovare, la Hunedoara, contra Corvinului, formație pe care a întâlnit-o în sezonul regular chiar în acest an, iar Prepeliță pare să se mulțumească și cu un egal din acest meci.

Gloria Buzău a profitat de pauza din Liga 2 pentru a face ultimele acumulări fizice înaintea startului play-off-ului

Despre semi-cantonamentul efectuat în județul Argeș, Andrei Prepeliță a spus că a fost ultima perioadă mai lungă din acest final de sezon în care a putut să le ofere jucătorilor săi antrenamente pentru a se încărca din punct de vedere fizic. De acum urmează meciuri programate în zile apropiate, la finalul cărora trupa din Crâng speră să se afle pe o poziție direct promovabilă.

”Au fost patru zile, plus meciul de sâmbătă… E ultima perioadă în care am putut să încărcăm puțin din punct de vedere fizic. Vor urma meciuri, etape intermediare și nu vom avea foarte mult timp să mai punem accent pe partea fizică, ci doar reglaje din punct de vedere tactic și regenerare”, a comentat Andrei Prepeliță despre pregătirea echipei în săptămâna trecută.

Altă pauză în campionat pe perioada acțiunilor echipelor naționale nu va mai fi în acest sezon.

În play-off-ul Ligii 2, în cele zece etape, sunt programate în acest sezon nu mai puțin de trei runde intermediare. Astfel, participantele în această fază a campionatului vor avea un program foarte încărcat.

Andrei Prepeliță, despre meciul de la Hunedoara: ”Mergem să facem un joc bun și să câștigăm punct sau puncte”

Gloria Buzău începe play-off-ul de pe locul 4, al doilea direct promovabil, ținând cont de faptul că în fața sa sunt două echipe care joacă în turneu fără să poată urca în prima ligă, CSC Șelimbăr și Corvinul. Chiar cu aceasta din urmă își va începe meciurile din play-off trupa din Crâng.

Partida dintre Corvinul și Gloria Buzău este programată joi, 28 martie, de la ora 19:00, pe stadionul ”Michael Klein” din Hunedoara și deschide actuala ediție de play-off.

Apoi, pentru echipa lui Andrei Prepeliță urmează o nouă deplasare, la CS Mioveni, joia următoare, 4 aprilie, de la ora 17:00.

”Programul este normal. Știam ce echipe sunt calificate. Trebuie să jucăm cu toate. Începem cu o deplasare grea, la Hunedoara, o echipă care, dacă nu mă înșel, a pierdut un singur meci pe teren propriu. Dar avem obiectivul nostru și mergem să facem un joc bun și să câștigăm punct sau puncte”, a declarat Prepeliță despre program și jocul cu Corvinul.

În cele zece meciuri disputate pe teren propriu în sezonul regular, Corvinul a înregistrat șapte victorii, două remize și o înfrângere. A pierdut puncte cu Concordia Chiajna (2-2), CS Mioveni (0-2) și CSC Șelimbăr (0-0). Per total, cu cele 23 de puncte acumulate, echipa hunedorează a fost cea mai bună din Liga 2 în partidele susținute acasă, fiind urmată de CSC Șelimbăr, cu 22 de puncte strânse în nouă întâlniri.

Gloria Buzău a jucat zece meciuri în deplasare și a strâns 17 puncte, din cinci victorii și două egaluri, trei întâlniri pierzându-le. În acest clasament special conduce Unirea Slobozia, cu 21 de puncte acumulate în zece jocuri susținute ”afară”, în timp ce Gloria a ocupat locul 3, deasupra sa fiind și CSC Șelimbăr, cu 20 de puncte strânse tot în zece meciuri.

Gloria Buzău a învins Corvinul în sezonul regular, chiar în această lună

Gloria Buzău și Corvinul au avut meciul lor direct din sezonul regular chiar în acest an 2024, în data de 1 martie, la Buzău, unde trupa lui Prepeliță s-a impus cu scorul de 2-1, hunedorenii dând o replică foarte slabă. Au înscris Mihnea Rădulescu (8), Cristian Dumitru (12 – penalty), pentru Gloria, și Marius Coman (53 – penalty), pentru Corvinul.

În clasament, Corvinul este pe locul 3, cu 37 de puncte, iar Gloria ocupă locul 4, cu 34 de puncte.

Corvinul și Gloria Buzău sunt două dintre cele 12 echipe din actualul sezon de Liga 2 care și-au menținut antrenorul principal.

SURSA: https://liga2.prosport.ro/seria-1/gloria-buzau-intalneste-corvinul-pentru-a-doua-oara-in-luna-martie-acum-in-deplasare-si-in-play-off-19304012?fbclid=IwAR08ZLQA1MbTQ1Hh6p6ERlx7Ow6hEU7FeIaBOpfcpQqvE3JxlKR2XUaoS44_aem_Ac_uD5KlEsghomJOUpFWB3ip0vv60Gn9aTVoJYFa2QNW71N6SHzesghSNsv-fo6pCmlNvqMiA2Ph8BUg2-iDD7uU