VIDEO – CUM A FOST SARBATORITA Ziua Poliției Române la Buzau

Mascaţi, arme, câini de serviciu, maşini, motociclete, toate au putut fi admirate ieri, 24 martie, de sute de buzoieni, cu prilejul Zilei Poliţiei Române.

La data de 25 martie, poliţiştii români sărbătoresc Ziua Poliţiei Române, în acest an împlinindu-se 202 ani de atestare documentară a Poliţie Române. Cu acest prilej, evocăm trecutul glorios şi prezentul înnoitor al principalei instituţii din sistemul de apărare a ordinii şi siguranţei publice din ţara noastră, POLIŢIA ROMÂNĂ.
Ziua Poliţiei Române a fost sărbătorită în Parcul Crâng din municipiul Buzău și în Zona Centrală a municipiului Râmnicu Sărat.
Cetăţenilor le-a fost prezentată tehnica din dotare.
Echipele mixte, formate din poliţist-conductor şi câine, i-au încântat pe cei mici, un alt punct de atracție al acestora fiind și motocicletele şi autospecialele folosite de poliţiştii rutieri, pe care le-au și testat, acustic.
A fost prezentat laboratorul criminalistic mobil destinat cercetării la faţa locului cu tehnica foto-video digitală, trusele specializate şi echipamentele criminalistice necesare descoperirii tuturor tipurilor de categorii de urme existente în câmpul infracţional.
Poliţiştii le-au explicat celor interesaţi modul în care laboratorul mobil le permite descoperirea şi ridicarea amprentelor sau altor tipuri de urme.
Laboratorul mobil de educaţie rutieră a fost, de asemenea, foarte solicitat, copiii petrecând timp alături de poliţişti pentru a le explica regulile rutiere pe înţelesul celor mici.
Serviciul pentru Acţiuni Speciale a prezentat o expoziţie cu dotarea în materie de armament şi echipamente de protecţie folosite în intervenții.
Cetăţenii au primit pliante, reviste şi alte materiale promoţionale din care au putut afla despre diferite campanii desfăşurate de Poliţia Română pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii, dar şi despre etapele pe care trebuie să le parcurgi pentru a ajunge poliţist.

La mulţi ani tuturor poliţiştilor!

YouTube player