Patrule in sistem integrat – politie, jandarmi, politisti locali…Acţiuni proactive cu efective mărite în municipiul Buzău!

În noaptea de 23/24 martie a.c., poliţiştii din cadrul Poliției municipiului Buzău au organizat şi executat acţiuni proactive pe zona de competenţă, împreună cu jandarmi.
S-a urmărit creșterea gradului de siguranță al cetățenilor, asigurarea vizibilității dispozitivului polițienesc în mediul stradal şi pe linia sancţionării conducătorilor auto care nu respectă regulile de circulaţie.
Dispozitivul a fost constituit din echipe de scotocire şi control, care au acţionat în zone prestabilite de pe raza municipiului şi filtre rutiere, instituite pe principalele artere de circulație.
Au fost legitimate 97 de persoane, iar poliţiştii rutieri au oprit pentru control peste 80 de autovehicule.
În urma controalelor efectuate au fost aplicate 32 de sancţiuni contravenţionale, 15 pentru neregulile constatate la Legea 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 17 pentru nerespectarea regulilor prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
Valoarea totală a sancţiunilor aplicate a fost de peste 11.000 de lei.