Buzoieni, ORASUL LUI TOMA NU MAI ESTE SIGUR! Parcurile prost iluminate si lipsa patrulelor de noapte, cresc infractiunile stradale!

În data de 24 martie a.c., polițiștii din cadrul Poliției municipiului Buzău, au fost sesizați cu privire la faptul că un tânăr de 14 ani, din Buzău, ar fi fost deposedat de bani, de către un cunoscut.
În baza sesizării, au fost direcționate echipe de polițiști în vederea demarării activităților specifice pentru identificarea și depistarea principalului bănuit, respectiv pentru recuperarea prejudiciului și luarea măsurilor legale față de acesta.
În baza datelor și semnalmentelor puse la dispoziție de către păgubit, la scurt timp după comiterea faptei, bănuitul a fost depistat de către jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău, în proximitatea locului comiterii faptei.
Polițiștii au stabilit că este vorba de un buzoian de 16 ani, cunoscut al părții vătămate.
Din cercetări s-a stabilit că în ziua de 24 martie a.c., în timp ce se afla într-un parc din municipiul Buzău, bănuitul s-ar fi întâlnit cu minorul de 14 ani și i-ar fi solicitat o sumă de bani.
Întrucât a fost refuzat, tânărul l-ar fi deposedat, prin folosirea de amenințări, de banii pe care îi avea asupra sa.
Prejudiciul a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.
În baza probatoriului administrat, polițiștii l-au reținut pe tânăr pentru o perioadă de 24 de ore sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tâlhărie și continuă cercetările sub coordonarea parchetului.