Stiati ca in comuna Vadu Pasii exista un proiect ce vizeaza crearea unei “Unitati de ingrijiri la domiciliu”? Vezi aici amanunte!
Last Updated on 25/03/2024 by Iulian Gavriluta

Cod apel: POR/414/8/3/Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale

Componenta 1: P.O.R./8/8.1/8.3/A/2 Persoane vârstnice

Axa Prioritară: Dezvoltarea infrastructurii de sănătate şi sociale

Operaţiunea: Cresterea gradului de acoperire cu servicii sociale

Obiectivul specific al priorităţii de investiţii este prevenirea instituționalizării prin înființarea de infrastructură de servicii sociale fără componentă rezidențială destinate persoanelor vârstnice , respectiv înființarea unei unități de îngrijire la domiciliu prin acordarea unor servicii sociale.

Creșterea gradului de acoperire cu servicii sociale grupului vulnerabil persoane vârstnice prin reglementarea, dezvoltarea și înființarea unui spectru de servicii personalizate pentru îndeplinirea nevoilor specifice ale persoanelor vârstnice , cu accent pe sistemul de îngrijire la domiciliu, respectiv Înființarea unei Unități de îngrijire la domiciliu la nivel local și dotarea corespunzătoare a acestuia.

Beneficiarii direcți ai proiectului vor fi persoanele vârstnice peste 65 de ani care necesită unitate de îngrijire la domiciliu, respectiv persoanele vârstnice care nu solicită unitate de îngrijire la domiciliu însă doresc să participe la activități de socializare și de voluntariat în cadrul Unității de îngrijire la domiciliu.

SURSA: https://uid.comunavadupasii.ro/?cn-reloaded=1