FUNDATIA PENTRU TINERET BUZAU anunta pentru demararea schimbului de tineri “I’M SOCIAL, I’M SPECIAL“ – Erasmus +

FUNDATIA PENTRU TINERET BUZAU anunta pentru demararea schimbului de tineri “I’M SOCIAL, I’M SPECIAL“ in cadrul actiunii KA 151 – mobilitati ale tinerilor - a programului Erasmus + activitatile urmind a avea loc in perioada 21-31 martie 2024 la Sarata Monteoru si Buzau.
Schimbul de tineri raspunde la nevoile identificate in urma sondajelor adresate partenerilor pentru a stabili prioritatile strategiei organizatiei pentru urmatorii 4 ani antreprenoriatul social ocupind un loc important in noile preocupari ale noastre si ale partenerilor nostri. Tinerii au initiative,isi doresc sa acceseze afeceri dar nu au competentele necesare pentru a-si evalua potentialul antreprenorial si a intocmi si aplica un plan de afaceri.
Scopul proiectului este de a creste potentialul antreprenorial al tinerilor someri si NEET pentru initierea si dezvoltarea afacerilor sociale.
Parteneriatul este constituit din 47 de participanti din 8 tari: Cehia, Grecia, Italia, Letonia, Serbia, Spania, Turcia si Romania.
Metodologia este variata, dinamica si foloseste instrumente si tehnici de educatie nonformala fie experimentate de asociatia noastra fie propuse de parteneri si adaptate tematicii. Cele mai importante metode vor fi prezentari,dezbateri, joc de rol,educatie antreprenoriala.
Agenda mobilitatii cuprinde activitati de introducere a participantilor si a tematicii (definitii,concepte,terminologie) urmate de 4 sesiuni cu metode diferite pentru dezvoltarea competentelor antreprenoriale.Sesiunea principala va avea loc in 7 etape si isi propune dezvoltarea a 7 idei de afaceri in antreprenoriat social.
Activitatile de diseminare a produselor finale vor fi sustinute de participanti si parteneri in asociatii,comunitati,in retelele sociale.
FUNDATIA PENTRU TINERET BUZAU este o structura umbrela de si pentru tineret acreditata de Agentia Nationala care sprijina proiecte si initiative de si pentru tineret.Pentru detalii despre acest proiect si alte aspecte din activitatea noastra va rugam sa ne contactati la toleainaction@gmail.com
Jurnalul proiectului si fotografii vor fi disponibile pe pagina facebook a proiectului https://www.facebook.com/profile.php?id=61557439569143 si in retelele sociale ale partenerilor.

‘Acest proiect este finantat cu sustinere din partea Comisiei Europene. Această publicatie [comunicare] reflectă doar vederile autorului, iar Comisia nu poate fi făcută responsabilă pentru utilizarea informatiei pe care o contine.’