Verificări privind paza obiectivelor! Ce amenzi au aplicat oamenii legii?
Last Updated on 23/03/2024 by Iulian Gavriluta

La acest sfârșit de săptămână, poliţiştii cu atribuţii în domeniul sistemelor de securitate din cadrul Inspectoratului de poliţie Judeţean Buzău au acţionat în judeţul Buzău pentru verificarea modului în care agenţii de pază se conformează obligaţiilor ce le revin în baza fişei postului.
Poliţiştii au efectuat controale la 27 de obiective, context în care au fost verificaţi 33 de agenţi de pază.
Ca urmare a neregulilor constatate au fost aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care 3 conform Legii nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi una pentru alte abateri.
Valoarea totală a sancţiunilor a fost de peste 4000 de lei.
Poliţiştii au sancţionat contravenţional un agent economic pentru organizarea de servicii de pază cu agenți de pază proprii, fără plan de pază avizat, conform prevederilor legale.
Toţi agenţii de pază verificaţi au fost instruiţi cu privire la modul de sesizare şi acţiune în cazul producerii unor evenimente negative.
Activitățile pe această linie vor continua, sens în care polițiștii le reamintesc persoanelor angajate ca agenți de pază o parte din atribuțiile pe care le au în timpul desfășurării serviciului:
-să nu se prezinte la serviciu sub influența băuturilor alcoolice și nici să nu consume astfel de băuturi în timpul serviciului;
-să nu absenteze fără motive temeinice și fără să anunțe în prealabil conducerea unității despre aceasta;
-să respecte consemnul general și particular al postului.