Tipuri de genți de piele potrivite pentru fiecare ocazie

Știai că iubita noastră geantă a început ca un accesoriu pentru bărbați, a cărui funcție principală era de a transporta bani și alte obiecte speciale? Mai târziu, în 1890, geanta a devenit un accesoriu de uz zilnic. Și cum femeile au început să călătorească în acei ani, datorită răspândirii mijloacelor de transport, companiile au început să producă genți damă și valize cu detalii și finisaje mult mai rafinate și mai feminine. Pe de altă parte, în timpul Primului Război Mondial, oamenii au fost nevoiți să se deplaseze tot timpul. Din acest motiv, gențile de mână au fost realizate din piele și în dimensiuni mari. În cele din urmă, după cel de-al Doilea Război Mondial, gențile au ajuns la transformarea lor finală, devenind bijuterii prețioase care se poartă pe umăr sau pur și simplu în mână. Acum, ele sunt mai degrabă un accesoriu feminin (deși există foarte multe modele și pentru bărbați), în care sunt transportate telefoane, chei, acte, rujuri, șervețele sau cumpărături voluminoase. De fapt, e un adevărat mister câte pot încăpea în niște genți damă! 😊
Ce modele genți piele există?
Există o varietate incredibilă de modele de genți damă disponibile pe piață, acoperind o gamă largă de stiluri, culori, mărimi și branduri. De la gențile tote bags spațioase și rafinate, până la gențile crossbody versatile sau gențile de umăr elegante, opțiunile sunt aproape nelimitate. Fie că preferi o geantă clasică și simplă, sau una cu detalii elaborate și accesorii, poți găsi cu ușurință o geantă din piele care să se potrivească gusturilor și nevoilor tale. În plus, există o varietate mare de culori disponibile, de la nuanțe neutre și clasice, precum negru, maro și nude, până la culori vibrante sau modele cu imprimeuri interesante. Brandurile de renume precum Louis Vuitton, Gucci, Prada sau Michael Kors oferă opțiuni de înaltă calitate și stil, în timp ce există și branduri mai accesibile care produc genți din piele de bună calitate.
Genți de damă Tote Bag
Există genți piele și modelul Tote Bag, da, iar ele sunt genți potrivite pentru cumpărături, motiv pentru care sunt numite și Shopping Bags sau Shopper Bags. Trăsătura caracteristică a sacoșei de cumpărături este spațiul mare și mânerele mari, care îi permit să fie purtată fie pe umăr, fie în mână. Acestea sunt modele de genți de damă pentru toate femeile care iubesc o geantă spațioasă și care iubesc cumpărăturile. Fiind din piele, ele oferă și rezistență mai mare, așa că poți să pui destul de multe lucruri în ele. Unele modele sunt complet închise cu fermoar și au, de asemenea, buzunare externe și fermoare, în mai multe modele, pentru a face geanta mai practică.

Genți de damă crossbody
Aceste modele sunt acele genți piele de dimensiuni mici, de obicei în formă dreptunghiulară. Ele sunt purtate în diagonală peste corp, au, de obicei, o curea lungă ajustabilă, care îți permite să o porți confortabil, lăsându-ți mâinile libere. Sunt ușor de purtat și de asortat la orice ținută.
Genți de damă rucsac
Pentru cele care își doresc tot confortul și un stil mai sport - există rucsacurile din piele! Aceste genți piele de tip rucsac pot fi combinate cu orice ținută și pot fi folosite pentru a te plimba, pentru a vizita obiectivele turistice sau pentru a merge cu bicicleta prin oraș.
Genți de damă clutch
Gențile clutch sunt genți de mână de dimensiuni mici sau medii, concepute să fie purtate în mână sau sub braț, fără a avea o curea sau un lanț de umăr. Ele sunt caracterizate de forma lor plată și compactă și sunt adesea folosite pentru evenimente sau ocazii speciale unde este necesară o accesorizare mai elegantă. Aceste genți de damă sunt populare pentru evenimente formale precum nunți, botezuri, petreceri sau alte evenimente festive. Din păcate, din cauza dimensiunilor mici, nu pot încăpea foarte multe obiecte în ele.
Genți de damă Hobo
Gențile de tip Hobo, cunoscute și sub numele de "Hobo bags” se disting prin aspectul lor caracteristic, curbat și non-conformist. Aceste genți de umăr sunt apreciate pentru eleganța lor simplă și confortabilă. Acest aspect neconvențional face ca gențile Hobo să fie ideale pentru ținutele casual, de zi cu zi, dar și pentru cele mai elaborate, potrivindu-se perfect unui stil de viață urban și activ.