Născut de Ziua Poliției – cadou special liceenilor născuți de Ziua Poliției/ Elevii au însoţit poliţiştii în traseu şi au fost ei înşişi poliţişti pentru o zi.

Polițiștii buzoieni s-au organizat azi, 21 martie, pentru a oferi un cadou special liceenilor născuți de Ziua Poliției/ Elevii au însoţit poliţiştii în traseu şi au fost ei înşişi poliţişti pentru o zi.

Buna Vestire este ziua nașterii noastre și….nu doar noi sărbătorim. Asemenea nouă, aniversează și cei unsprezece liceeni de la unităţile de învăţământ din judeţul Buzău, liceeni pe care i-am invitat pentru a ne bucura împreună de aniversare şi cărora poliţiştii le-au pregătit un cadou special.
Astăzi, au avut ocazia de a fi poliţişti pentru o zi. Au intrat în serviciu la prima oră, alături de poliţişti, conform specializărilor alese chiar de ei.
Mai întâi şi-au îmbrăcat uniforma, apoi au demarat activităţile specifice pe linie de criminalistică, ordine publică, poliţia animalelor şi pregătire profesională, alături de poliţiştii din dispozitivul curent.
După constatările din teren şi măsurile aplicate, sărbătoriţii s-au implicat activ în derularea unor exerciţii demonstrative alături de mascaţi, care le-au prezentat şi o parte din armamentul din dotare, la sediul inspectoratului.
Activitatea s-a încheiat cu zâmbete pe toate chipurile, dar şi cu aspiraţii profesionale pentru care s-au decis să depună toate eforturile în vederea concretizării.
Aşadar, pe 25 martie nu ne sărbătorim doar pe noi, polițiștii, ci și pe voi, dragi buzoieni, pe care ne dorim să vă știm în siguranță și pentru care ne facem serviciul cu operativitate și dăruire.
Polițiștii buzoieni urează La mulți ani! tuturor elevilor, tuturor buzoienilor ce își serbează ziua de naștere de Buna Vestire!
Cu ocazia Zilei Poliției Române, vă mulțumim pentru încredere și vă asigurăm că suntem întotdeauna alături de dumneavoastră!

Istoric
La data de 25 martie 2024 se împlinesc 202 ani de la înființarea Poliției Române. Prima recunoaștere oficială a instituției datează din vremea domnitorului Grigore Dimitrie Ghica, având la acea vreme misiunea asigurării ordinii publice.
Alegerea datei de 25 martie pentru a celebra această instituție este legată de simbolul creștin al Bunei Vestiri aflat pe primul steag al Marii Agii, simbol ce a fost preluat și pe actualul drapel al Poliției Române.

E.S.

YouTube player