Părinți si elevi au dezbătut aspecte legate de efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical

În aceste zile, ofițerii din cadrul Biroului Siguranță Școlară, împreună cu polițiști din cadrul Posturilor de poliție Padina și Rușețu au desfăşurat activităţi preventive cu elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 Padina și ai Liceului Tehnologic Rușețu.

Activităţile s-au desfășurat sub egida campaniei educaționale „Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!”, având ca scop prevenirea infracțiunilor comise cu violență și respectarea regimului circulației rutier.

Activităţile au urmărit conștientizarea cunoașterii legislației referitoare la răspunderea penală a minorilor și impactul pe care internetul și noile tehnologii le au asupra copiilor și tinerilor. Aceștia au fost consiliați pe linia prevenirii victimizării online, fiindu-le transmise recomandări preventive pentru utilizarea în siguranță a internetului, prin conștientizarea pericolelor ascunse, dar și identificarea modalităților concrete de evitare a acestora.

Poliţiştii le-au reamintit elevilor despre consecinţele adoptării unor comportamente şi au discutat pe situaţii concrete în care s-au aflat elevi de o vârstă cu ei şi modalitatea de soluţionare a situaţiilor respective.

Și polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Buzau, au desfășurat activități informativ-preventive cu elevii Școlii Gimnaziale Gălbinași.

Activitățile au avut ca scop prevenirea traficului de persoane şi prevenirea traficului şi consumului de droguri.

La activități au participat și părinții elevilor și au fost dezbătute aspecte despre efectele consumului de droguri, consecințele în plan social, familial, juridic și medical.

De asemena, le-au fost prezentate în detaliu formele asociate traficului de persoane (exploatarea sexuală, traficul de organe, exploatarea prin muncă, introducerea în rețelele de cerșetorie sau în rețelele infracționale, racolarea minorilor prin intermediul rețelelor de socializare), fiindu-le expuse situaţiile de risc prin care pot ajunge victime și modalităţile de recunoaştere a situaţiilor de pericol, în vederea însuşirii unor măsuri de autoprotecţie.

R.F.

Scroll to Top