Elevii buzoieni, câstigătorii etapei nationale a concursului de creatie ,,SIGURANȚA ȘCOLARĂ”

La data de 30 ianuarie 2024, cu ocazia ,,Zilei Internaționale pentru Nonviolenţă în Şcoală”, polițiștii Biroului pentru Siguranță Școlară, din cadrul Inspectoratului de Poliției Județean Buzău, au lansat un concurs de creație, având ca temă ,,Siguranța școlară”.

Concursul național de creație a lansat provocarea elaborării unui material de informare și prevenire, constând într-un Logo privind siguranța școlară și un slogan de însoțire a Logo-ului pentru prevenirea violenței școlare.

Competiția s-a implementat în câte 5 unități de învățământ, din fiecare județ, grupul țintă fiind elevii din clasele a VI-a, a VII-a și a VIII-a.

          La nivelul județului Buzău, trei unități de învățământ au fost selectate din mediul urban și două din mediul rural.

          Concursul a fost structurat pe 3 faze: locală, județeană și națională. Materialele realizate au fost rezultatul efortului întregului colectiv al clasei înscrise, elevii fiind coordonați în acest scop de către profesorii diriginți, cu sprijinul profesorilor de tehnologia informației și a comunicațiilor.

          Faza județeană a fost adjudecată de către colectivul clasei a 6-a E, de la Școala Gimnazială “George Emil Palade” Buzău, care a creat un logo original, însoțit de sloganul În siguranță învățăm, bullyingul îl eliminăm!”.

          Spre bucuria Biroului Siguranță Școlară, a coordonatorilor proiectului, a elevilor participanți, dar și a întregii comunități buzoiene, colectivul clasei ce a reprezentat județul nostru a fost desemnat câștigător al etapei naționale.

          Premierea se va face la ceas festiv, la data de 25 martie a.c., la sediul Centrului Cultural al Ministerului Afacerilor Interne.        

Activitatea s-a înscris efortului comun de creștere a gradului de siguranță în unitățile de învățământ preuniversitar, Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Educației au lansat Campania naționala de conștientizare a consecințelor asociate faptelor de violență școlară "Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat alege inspirat!"