A fost stabilit programul play-off-ului din Liga 2. Liderul începe jocurile în deplasare, primul meci între echipele cu drept de promovare …

A fost stabilit programul play-off-ului din Liga 2. Liderul începe jocurile în deplasare, primul meci între echipele cu drept de promovare este Unirea Slobozia - CS Mioveni

La aproape trei zile distanță de la încheierea ultimei etape a sezonului regular de Liga 2, ediția 2023-2024, în care am aflat ultima formație calificată în play-off, cât și componența celor două grupe de play-out, organizatorul campionatului, Federația Română de Fotbal, stabilește programul următoarei faze a campionatului.

Spre deosebire de SuperLigă, unde pozițiile pe care termină echipele la finalul sezonului regular determină automat și programul lor în faza în care vor continua, la Liga 2 nu se procedează la fel. Aici, FRF stabilește programul meciurilor din play-off, respectiv play-out prin tragere la sorți. Iar evenimentul a fost programat pentru astăzi, 19 martie 2024, de la ora 12:00, la Casa Fotbalului.

Și situația punctelor cu care se intră în play-off, respectiv play-out este alta față de prima ligă. Dacă în SuperLigă echipele se trezesc cu punctele înjumătățite, în Liga 2 nu se aplică această regulă, ci se intră în cele două turnee cu punctajul obținut în cele 19 runde din sezonul regular.

Gloria Buzău este singura care a jucat și în sezonul trecut în play-off-ul Ligii 2. Corvinul era în Liga 3, iar CS Mioveni era în SuperLigă

În ediția 2023-2024 a play-off-ului Ligii 2 s-au calificat CSC Șelimbăr, Corvinul Hunedoara, Unirea Slobozia, CS Mioveni, FK Miercurea Ciuc și Gloria Buzău, enumerându-le în ordinea în care au reușit această performanță. Dintre acestea, vor juca în turneu fără să poată promova CSC Șelimbăr și Corvinul, astfel că echipele participante au asigurat cel puțin locul în barajul de promovare.

Dintre cele șase, doar Gloria Buzău a fost în play-off în sezonul trecut, aceasta participând în barajul cu UTA, pe care l-a pierdut.

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular.

În play-off, partidele se vor juca tur-retur, rezultând zece meciuri pentru fiecare echipă.

La finalul play-off-ului, două echipe vor promova direct în Liga 1, în timp ce alte două vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1.

Echipele din play-off-ul Ligii 2 și numărul care le-a fost atribuit prin tragere la sorți:

CSC Șelimbăr – 5

Unirea Slobozia – 1

Corvinul Hunedoara – 3

Gloria Buzău – 4

CS Mioveni – 6

FK Miercurea Ciuc – 2

Programul turului play-off-ului Ligii 2:

Etapa 1: 30 martie 2024

Unirea Slobozia – CS Mioveni

FK Miercurea Ciuc – CSC Șelimbăr

Corvinul Hunedoara – Gloria Buzău

Etapa 2: 6 aprilie 2024

CS Mioveni – Gloria Buzău

CSC Șelimbăr – Corvinul Hunedoara

Unirea Slobozia – FK Miercurea Ciuc

Etapa 3: 10 aprilie 2024

FK Miercurea Ciuc – CS Mioveni

Corvinul Hunedoara – Unirea Slobozia

Gloria Buzău – CSC Șelimbăr

Etapa 4: 13 aprilie 2024

CS Mioveni – CSC Șelimbăr

Unirea Slobozia – Gloria Buzău

FK Miercurea Ciuc – Corvinul Hunedoara

Etapa 5: 20 aprilie 2024

Corvinul Hunedoara – CS Mioveni

Gloria Buzău – FK Miercurea Ciuc

CSC Șelimbăr – Unirea Slobozia

Datele returului: Etapa 6: 24 aprilie 2024 / Etapa 7: 27 aprilie 2024 / Etapa 8: 3 mai 2024 / Etapa 9: 8 mai 2024 / Etapa 10: 11 mai 2024

Baraj menținere / promovare în SuperLigă: 19 și 25 mai 2024

Clasament play-off Liga 2 înainte de start:

1. CSC Șelimbăr – 42 puncte

2. Unirea Slobozia – 40

3. Corvinul Hunedoara – 37

4. Gloria Buzău – 34

5. CS Mioveni – 33

6. FK Miercurea Ciuc – 32

La finalul play-off-ului, în mod normal, primele două clasate vor promova direct în SuperLigă, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa baraj în dublă manșă cu locurile 8, respectiv 7 din play-out-ul primei ligi.

CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara nu au drept de promovare, astfel că locul lor, dacă va fi o poziție direct promovabilă sau de baraj, va fi luat de următoarea clasată, dacă aceasta îndeplinește criteriile de accedere în SuperLigă.

Programul PLAY-OUT-ului din LIGA 2 îl poți vedea AICI: