Mai mulţi lideri au pledat pentru desfiinţarea NATO. Tusea si junghiul …

De-a lungul celor 75 de ani de fiinţare, conducerea NATO n-a dus lipsă de şoareci şi pisici. Semn că în politica organizaţiei nimic nu se pierde. Totul se reciclează în jocul de-a şoarecele cu pisica, din moment ce în acelaşi ţarc NATO stau şi şoarecii şi pisicile. Pisicile au devenit docile pentru că nu mai sînt nevoite să alerge pe coclauri după şoareci, iar şoarecii se lasă prinşi pe principiul „serviciu contra serviciu”. În funcţie de interese. Prin rotaţie. Odată cu problema unui succesor la fotoliul de secretar general NATO, au fost avansate cîteva criterii speciale: „candidatul să provină dintr-o ţară cu un buget de apărare considerabil, să fie reprezentat de un aliat din Sud sau Est şi chiar prezenţa unei femei la şefia NATO”. În criteriile cu Estul şi cu bugetul de apărare, intervine vocea care bîntuie mintea lui Iohannis şi îi spune: eşti din Est, gagiule, nu degeaba ai pompat munţii de bani ai poporului în armament american, nu degeaba ai luat de la gura poporului şi ai dat Ucrainei ce-a vrut şi ce n-a avut nevoie. Poate cineva enumera cîteva „succesuri” reale din activitatea internă şi externă a acestui trişor, care a călcat cu clăparii de schior pe Constituţia României? Ar fi o catastrofă pentru România ca Iohannis să preia funcţia de secretar general NATO, iar Geoană, dublu agent al „unor” servicii secrete, ipotetic şi ironic, să fie numit adjunct?

Hai să nu-l mai vorbim de rău pe Iohannis!, e un personaj bun (vorba unui copil din emisiunea lui Ianțu: „e bun pentru că nu face nimic!”), ne-a dat mereu cu flit şi ne-a tras plapuma de pe noi cînd credem că ne-am încălzit! Fiind deja un ghinion naţional, Iohannis tînjeşte după o treaptă mai înaltă, spre a demonstra că este un ghinion mondial. Vrea să conducă NATO la fel cum a condus România! Adică în stil turistic, „pas cu pas” şi decorativ precum „România educată”! După ce a mers călare pe două mandate sprijinit de servicii, sper să nu-i reuşească manevra şi să fie doar de umplutură pe listă! Admiţind cazul că i se va da un brînci la şefia NATO, să nu credeţi că, văzîndu-i statura derutantă şi rînjetul cinic, generalii americani vor face pe ei de frică! Iohannis a fost şi este o jucărie cu şepcuţă în mîna americanilor. Şi nu, doar a lor! Indiferent cine va fi uns pe fotoliul NATO, tot generalii americani vor conduce şi vor trage sforile acestei organizaţii cu puşca la ochi! În înaltele funcţii europene şi internaţionale doar se mimează democraţia candidaturilor şi a voturilor. Cancelariile vampirilor din culisele WEF stabilesc cine trebuie „pus” hopa-mitică la conducerea forurilor mondiale. La fel s-a întîmplat cu Koveşi.

Dacă tot se vorbeşte, în ultima vreme, atît de intens despre NATO ca despre zeul salvator al ţărilor membre, haideţi să vedem ce hram poartă NATO. Să începem cu „şeful” NATO, Jens Stoltenberg, aflat de un deceniu în funcţie. Din 2002 pînă în 2005,  acesta a fost director al Alianţei Globale pentru Vaccinuri şi Imunizare (GAVI) de sub aripa lui Bill Gates, fiind susţinător fervent al ideii ca toţi copiii planetei să fie vaccinaţi obligatoriu, indiferent de fatalităţi. Oficial, mandatul lui Stoltenberg s-a încheiat la 1 ianuarie 2024, însă ştafeta va fi predată nou-născutului şef la summitul din iulie de la Washington, cînd NATO va împlini 75 de ani de la botez. La crearea NATO în 1949, lordul Ismay, primul secretar general al Alianţei a rezumat într-o singură propoziţie ţinta organizaţiei: „NATO was created to keep the Russians out, the Americans in, and the Germans down” (NATO a fost creat „să-i ţină pe ruşi afară, pe americani înăuntru şi pe germani în jos). Se poate afirma, în contextul războiului din Ucraina, că NATO şi-a atins ţinta enunţată de lordul Ismay: Rusia e afară, Germania bîjbîie de-a buşilea, iar SUA plantează războaie pe glob.

Înfiinţată iniţial ca for de apărare a păcii, libertăţii şi democraţiei, după „Războiul Rece, NATO s-a conturat treptat ca organizaţie războinică. La constituire, direcţia de bază a alianţei era realizarea unei „apărări” comune, credibile şi eficiente.  Să ne amintim intervenţia agresivă a NATO în Kosovo, atacul asupra Serbiei fără aprobarea ONU, sub denumirea ironică  „Îngerul milostiv”, intervenţiile internaţionale în forţă din Afganistan, Irak, Iran, Libia, Siria şi în alte state paşnice ale lumii, agresiuni care au atras valuri de critici şi acuze la adresa NATO. Pe parcursul a 11 săptămîni, NATO a executat 2.300 de atacuri aeriene asupra Iugoslaviei şi a aruncat 22.000 de tone de proiectile, printre care 37.000 de bombe cu dispersie şi bombe de uraniu îmbogăţit. Potrivit datelor Ministerului Apărării Serbiei, în timpul agresiunii NATO au fost ucişi 2.500 de civili, printre care 89 de copii şi 1.031 de militari şi poliţişti. Bugetul NATO, susţinut covîrşitor de americani, mai nou şi de europeni -, este cheltuit în războaie, pe sedii ale NATO extrem de luxoase, pe salariile şi stilul de viaţă risipitor al birocraţilor paraziţi, care trăiesc o viaţă de miliardari.

De la rolul iniţial declarat al NATO, să vedem cu ce treburi necurate se ocupă acum. Renunţînd la distincţiile oferite de NATO, Lt.Colonelul (r) Marek Obrtel, fost ofiţer în Armata Cehiei, a afirmat că NATO a devenit o organizaţie criminală ce cucereşte naţiunile „neascultătoare” sau dacă hegemonii care conduc lumea au interese asociate cu ele: „NATO operează sub falsele steaguri ale libertăţii, democraţiei, drepturilor omului, folosindu-le doar pentru a-şi pune în aplicare agresiunile militare în lume”. Publicaţia „Turkish Minute”, prin vocea deputatului AKP de Gaziantep, Şamil Tayyar, a acuzat NATO că „a pus la cale puciuri militare în Turcia şi că alianţa a devenit o organizaţie teroristă. Turcia a fost vizată de puciuri de cînd a aderat la NATO”.

 Robert Mugabe, fostul preşedinte al Zimbabwe, a susţinut, de asemenea, că „NATO este o organizaţie teroristă, prin atacurile împotriva Libiei, care au avut ca scop uciderea liderului libian, Moammar Gaddafi”. Robert Mugabe i-a numit „nebuni” pe oficialii NATO, ȋn frunte cu SUA, fiind de părere că aceştia acţionează contrar legislaţiei internaţionale. Gerhard Schroeder fostul cancelar federal al Germaniei recunoaşte că atacul NATO asupra Serbiei din 1999 a fost o încălcare a dreptului internaţional. „Am trimis avioanele noastre acolo, împotriva Serbiei şi, împreună cu forţele NATO, au bombardat un stat suveran, cu toate ca nu a existat nicio rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU”.

NATO, SUA şi ONU au aprobat comiterea crimelor în masă: Vietnam, două războaie în Irak, apoi, Libia, Afganistan, Kosovo etc, unde au folosit tot felul de arme chimice neconvenţionale, soldate cu zeci de mii de morţi civili. NATO, ONU şi SUA au devenit, se pare, nişte piloni forte ale armatei globale, motiv pentru care mai mulţi lideri ai unor mişcări de stînga din Europa au pledat, în 2022, la Atena pentru desfiinţarea NATO. Aceştia au marşat pe promovarea unei alianţe de ţări nealiniate ca singură cale de construire a unei păci durabile, conform agenţiei EFE, citată de Agerpres.

În Declaraţia de la Atena, Internaţionala Progresistă, mişcarea de stînga europeană DiEM25 şi secţiunea sa greacă MeRA25 au consemnat că  „pacea durabilă poate fi obţinută doar prin înlocuirea tuturor blocurilor militare cu un cadru internaţional de securitate pentru dezescaladarea tensiunilor, extinderea libertăţilor, combaterea sărăciei, limitarea exploatării, promovarea justiţiei sociale şi de mediu şi încetarea dominaţiei unei ţări asupra alteia”. Politicianul grec Ianis Varufakis a declarat că marile blocuri militare „generează insecuritate şi sporesc tensiune pe glob”. De ce doreşte NATO intrarea Ucrainei în UE? Pentru că aceasta presupune amplasarea unor baze militare NATO în coasta Rusiei, iar demenţa lui Biden poate fi socotită bomboana de pe coliva Ucrainei! Nu va mai lăsaţi spălaţi pe creier! Aşadar, e posibil, în curînd, un adio NAT(i-)O frîntă, că o va sfecli de tot Iohannis, dacă pică la cărţi sau din cărţi!

Maria Diana Popescu  20 Martie 2024

SURSA: https://www.art-emis.ro/editoriale/mai-multi-lideri-au-pledat-pentru-desfiintarea-nato