Grevă de avertisment la Poșta Română. Mai multe oficii poștale din țară, închise timp de 2 ore

Poştaşii au fost în grevă de avertisment marți dimineață, între orele 08:00-10.00, cand, cele mai multe oficii poștale din țară au fost închise. Angajații cer salarii mai mari. Situatia s-ar putea repeat si in zilele urmatoare!

Sindicaliștii vor semnarea unui  nou contract colectiv de muncă prin care să le fie asigurate drepturile, dar și salarii mai mari, în condițiile în care salariul mediu la Poștă este de 3.300 de lei – sumă care – potrivit lui Florin Șova, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor din Poșta Română – include și anumite beneficii.

Florin Șova, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor din Poșta Română: Salariul mediu în Poșta Română e acum undeva la 2.500 de lei

„Pe de o parte este acest contract colectiv de muncă, pe de altă parte, un mic pachet salarial, care era format din 400 de lei net la fiecare salariat din Poșta Română, precum și creșterea sporului de loialitate de la 14% la 25%. Salariul mediu pe Poștă îl operaționase 3.300. În acești 3.300 se regăsesc și bonurile de masă – în valoare de 600 de lei – și dacă mai scădem și de aici sporul de loilitate, practic, în Poșta Română acum, undeva la 2.500 salariul mediu”, a declarat Florin Șova, secretar general al Sindicatului Lucrătorilor din Poșta Română.

La începutul lunii viitoare, sindicaliștii din Poșta Română decid dacă intră în grevă generală.

Poșta este cel mai mare angajator din România, cu peste 20.000 de salariați.

E.S.