8 dosare penale întocmite de polițiști pentru infracțiuni la regimul rutier

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii au efectuat peste 600 de testări cu aparatele etilotest și drugtest, care au indicat valori pozitive în 16 situații.
În cazul a 10 șoferi, alcooltestul a înregistrat valori sub 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, așa că șoferii s-au ales cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce.
În cazul altor 6 șoferi depistați băuți sau sub influența altor substanțe la volan s-a impus întocmirea de dosare penale.
Cea mai mare valoare a alcoolemiei – 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat a fost înregistrată în cazul unui bărbat de 43 ani, din Mihăilești, care a fost depistat de polițiștii Serviciului Rutier, vineri, în timp ce conducea autoturismul pe o stradă din localitatea de domiciliu.
Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.
Polițiștii au întocmit alte două dosare penale pentru conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și pentru conducere unui autovehicul neînmatriculat.

E.S.