Alianța Dreapta Unită va contesta la ICCJ respingerea protocolului de alianță de către Biroul Electoral Central.

Alianța Dreapta Unită consideră abuzivă decizia (ieri - 17.03.2024 - N.R.) Biroului Electoral Central luată la solicitarea PSD și votată și de PNL. Este doar o încercare de a împiedica cele trei partide - USR, PMP și Forța Dreptei - să participe în alegeri ca o alianță puternică de dreapta.

Alianța Dreapta Unită va contesta la Înalta Curte de Casație și Justiție decizia Biroului Electoral Central, luată la solicitarea PSD.

„Le este frică de Dreapta Unită. PSD-PNL vor să ne scoată de pe buletinul de vot pentru că le este frică de votul românilor. Vom merge la Înalta Curte de Casație și Justiție și ne vom lupta pentru drepturile noastre și pentru viitorul pe care îl merită România. Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică. Lupta pentru o Românie Modernă este mai puternică ca niciodată”, afirmă președintele USR, Cătălin Drulă

În ciuda pretextului folosit de BEC, Eugen Tomac este liderul legitim al PMP, ales încă din 2022, cu un Congres validat de Tribunalul București. Pe 2 februarie 2024, același Tribunal București a dispus biroului partidelor politice să înregistreze rezultatul ultimului congres PMP. O decizie executorie, care nu este pusă în aplicare.

"PSD vrea doar concurenți controlați, unii pe listă cu ei, iar alții care cântă la aceleași tribune unde partidul stat este în tot și în toate. Ne-au tăiat abuziv finanțarea, ne-au scos din secțiile de vot, ne-au amenințat și cerut să nu candidăm, iar acum, în semn de disperare, au hotărât să interzică “Dreapta Unită”. Asemenea atacuri barbare întâlnim doar în regimul Putin și Lukasenko. Partidul stat atacă într-un mod sălbatic opoziția democratică din România. PSD dorește să elimine opoziția din alegeri prin îngrădirea dreptului sacru în democrație de a alege și a fi ales. Nu vom ceda, suntem hotărâți să mergem mai departe, luptăm pentru românii care nu vor ca România să rămână o țară la cheremul baronilor roșii", a declarat Eugen Tomac, preşedintele PMP.

USR a avut de depășit o piedică similară în 2019, când BEC a încercat să oprească participarea USR-PLUS în alegeri pe motiv că Dan Barna nu era trecut președinte de partid în Registrul Partidelor Politice. ICCJ a dat atunci un verdict corect, anume că Registrul Partidelor Politice nu produce efecte juridice peste congresul statutar al unui partid.

Vom continua să luptăm pentru o Românie fără corupție, fără abuzuri și fără frică. Lupta pentru o Românie Modernă este mai puternică ca niciodată.

SURSA: Comunicat de presa Dreapta Unita