Un brasovean prefera sa praduiasca batranii din Buzau cu varstele de peste 90 si 100 de ani!

In aceste zile, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Beceni au reținut pentru 24 de ore, principalul bănuit în cazul unor infracțiuni de violare de domiciliu și furt calificat.
Din cercetări s-a stabilit că, în data de 26 februarie a.c., bănuitul ar fi pătruns în curțile a trei persoane, cu vârste cuprinse între 90 şi 102 ani, din Mânzălești sub pretextul necesităţii schimbului unei bancnote în cupiuri de valoare mai mică.
Ulterior, acesta ar fi pătruns în imobile, fără acordul proprietarilor, de unde ar fi sustras bunuri în valoare de 600 de lei.
Din investigaţii, poliţiştii au stabilit că principalul bănuit este un braşoveanul, de 41 de ani.
Poliţiştii l-au depistat în Bran şi, în baza mandatului de aducere, l-au condus la sediul poliţiei, pentru audieri.
În urma materialului probator, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar astăzi, 14 martie, urmează a fi prezentat parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.
Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

RECOMANDĂRI!
Ø Pentru a nu deveni victima unor astfel de infracţiuni, polițiștii vă recomandă să nu permiteţi accesul în locuinţă persoanelor necunoscute, indiferent de motivul invocat. Totodată, nu furnizaţi informaţii despre vecinii dumneavoastră persoanelor necunoscute care pretind că reprezintă diverse instituţii sau oferă diverse servicii.
Ø Manifestaţi precauţie şi atenţie atunci când la uşa dumneavoastră se prezintă persoane necunoscute care declară că sunt reprezentanţii a diferite instituţii sau societăţi.
Ø Solicitaţi legitimaţia de serviciu şi buletinul de identitate şi reţineţi numele, prenumele şi eventual, seria ori numărul documentului prezentat.
Ø Dacă aveţi cel mai mic dubiu cu privire la realitatea celor afirmate de aceste persoane, nu ezitaţi să contactaţi instituţiile pe care pretind că le reprezintă, pentru a vă convinge de veridicitatea celor ce v-au fost spuse. Totodată, nu ezitaţi să sesizaţi acest lucru poliţiei, atunci când cele afirmate nu se confirmă sau când aveţi dubii temeinice cu privire la realitatea celor ce vă sunt comunicate de către aceste persoane.
Ø Nu lăsaţi astfel de persoane să vă oprească din realizarea acestor minime verificări sub pretextul că se grăbesc.
Ø persoană serioasă nu va avea nimic împotriva acestui lucru şi va aştepta afară până vă veţi convinge de realitatea celor afirmate.
Ø Nu uitaţi să păstraţi uşa închisă până terminaţi aceste verificări. În situaţia în care persoanele ezită să se identifice, nu continuaţi discuţia cu ele şi anunţaţi poliţia.

E.S.