Percheziţii la persoane cercetate pentru evaziune fiscală, delapidare, abuz în serviciu si gestiune frauduloasă

La începutul acestei săptămâni, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalului Buzău şi  Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, au efectuat percheziţii în judeţ, în cadrul unor dosare penale ce vizează acte de evaziune fiscală, delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă.

*La data de 11 martie a.c., poliţiştii au pus în executare 3 mandate de percheziţie, la sediul social al unei societăți comerciale, din municipiul Buzău, precum și la punctele de lucru ale acesteia din orașul Pogoanele, jud. Buzău.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2017 până în prezent, administratorul societății nu ar fi înregistrat în totalitate veniturile obținute din vânzări, sustrăgându-se astfel de la plata impozitelor datorate bugetului de stat.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi au ridicat mai multe înscrisuri, reprezentând evidența contabilă a societății.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, pentru documentarea întregii activităţi infracţionale şi în vederea recuperării prejudiciului.

** Ieri, 12 martie a.c.,  poliţiştii au efectuat 8 percheziții, dintre care 7 domiciliare și una la sediul unei instituții, într-o cauză penală privind săvârșirea infracțiunilor de delapidare, abuz în serviciu și gestiune frauduloasă.

Din cercetări a reieşit că, în perioada 2019-2021, directorul și mai mulți angajați ai unei instituţii publice din Buzău și-ar fi însușit din gestiunea unităţii aproximativ 280 de metri cubi de lemn de foc.

Valoarea prejudiciului este estimată la 132.000 de lei.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au descoperit şi ridicat înscrisuri referitoare la mișcarea și consumul materialului lemnos.

Totodată, la domiciliul uneia dintre persoanele percheziționate a fost descoperit şi ridicat în vederea continuării cercetărilor un pistol cu aer comprimat, din categoria armelor neletale care sunt supuse autorizării, pentru care persoana în cauză nu deținea autorizație.

Au fost puse în executare 5 mandate de aducere emise pe numele a doi bărbaţi şi trei femei, cu vârste între 26 şi 52 de ani, toţi din Buzău.

Persoanele au fost conduse la sediul poliţiei pentru audieri.  

Poliţiştii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

I.G.