Un studiu șocant arată ce conține cu adevărat cerneala folosită la tatuaje
Last Updated on 02/03/2024 by Iulian Gavriluta

ce contine cerneala de tatuajeTatuajele sunt o formă populară de auto-exprimare, dar știi cu adevărat ce conține cerneala care este gravată permanent în pielea ta? Cercetări recente de la Universitatea Binghamton din Statele Unite sugerează că ingredientele enumerate pe sticlele de cerneală pentru tatuaje ar putea să nu reflecte cu exactitate ceea ce conține de fapt cerneala.

Studiul, condus de profesorul asistent de chimie John Swierk, a analizat cernelurile de tatuaj de la nouă producători din SUA. Cercetătorii au descoperit că un număr mare dintre cernelurile examinate prezentau discrepanțe semnificative între ingredientele enumerate și conținutul real.

De exemplu, multe cerneluri conțineau aditivi precum polietilenglicol și propilenglicol care nu erau menționați pe etichetă. Unele cerneluri conțineau chiar și substanțe potențial dăunătoare, cum ar fi un antibiotic și 2-fenoxietanol.

Aceste constatări ridică îngrijorări cu privire la siguranța cernelurilor pentru tatuaje, deoarece ingredientele nedeclarate pot duce la reacții alergice și la alte riscuri pentru sănătate.

Studiul a evidențiat, de asemenea, necesitatea unei mai bune reglementări a cernelurilor pentru tatuaje, determinând guvernul SUA să adopte la sfârșitul anului 2022 Legea privind modernizarea reglementărilor în domeniul cosmeticelor, pentru a permite FDA să supravegheze practicile de etichetare a cernelurilor pentru tatuaje.

Deși sunt necesare cercetări suplimentare pentru a înțelege pe deplin implicațiile ingredientelor cernelii de tatuaj asupra sănătății umane, consumatorii sunt îndemnați să fie precauți și informați atunci când își fac un tatuaj.

Prin sprijinirea unor practici mai bune de etichetare și de fabricație, atât artiștii tatuatori, cât și clienții lor pot lucra pentru a asigura experiențe de tatuaj mai sigure.

SURSE: Studiu - Universitatea Binghamton din Statele Unite, FDA, Incredibilia