TV Sony sau TV LG? Care e potrivit pentru tine?
Last Updated on 01/03/2024 by Iulian Gavriluta

TV Sony EmagTe gândești să schimbi televizorul? Acest articol este pentru tine! Povestim astăzi despre televizoarele Sony și LG, ambele producătoare de top în sectorul de înaltă tehnologie și renumite pentru inovațiile și pentru calitatea produselor lor. Cum să alegi, deci? Hai să vedem!


Și Sony, și LG produc fiecare televizoare OLED și LED. LG este marca OLED dominantă, deoarece acestea au mai multe funcții de jocuri și, în general, costă mai puțin. Cu toate acestea, modelele LED de la un TV Sony sunt mult mai bune decât cele de la un TV LG, deoarece sunt mai luminoase, au un sunet mai bun și, în general, un contrast mai bun.


TV Sony sau TV LG? Care rezistă mai mult?


Când vine vorba de durabilitate și fiabilitate, există patru mărci care conduc detașat: Samsung, Sony, LG și Panasonic. Deci, nu te stresa din punctul acesta de vedere. Și un TV Sony, și un TV LG poate fi o investiție pe termen lung.
În general, un TV LG are o reputație binemeritată pentru designul de înaltă calitate și pentru calitatea excelentă a imaginii, fie că este vorba de sisteme din gama medie, cum ar fi TV LG Nanocell sau LG QNED, fie că vorbim de modelele pentru un buget mai redus, cum ar fi TV LG UHD, care utilizează panouri LCD de bază.
Televizoarele Sony tind să fie mai scumpe, în parte pentru că această companie, ca și LG, oferă acum televizoare OLED, care tind să coste mai mult, dar și pentru că a încetat să mai fabrice televizoare low-end. Deși marca japoneză se confruntă în prezent cu o concurență acerbă, ea rămâne una dintre cele mai bune alegeri.
Un TV Sony oferă, de asemenea, o calitate excepțională a sunetului, ceea ce îl diferențiază de concurență. Această calitate a sunetului se datorează în principal tehnologiei Acoustic Surface care echipează multe modele de TV Sony. Această tehnologie permite ca difuzoarele să fie integrate direct în spatele ecranului, creând o experiență audio imersivă, deoarece sunetul pare să “iasă” din imagine.

Ce este și ce face procesorul Sony XR?


Procesorul cognitiv Sony XR Cognitive Processor este o inovație tehnologică în domeniul televizoarelor. Acest procesor de ultimă generație, încorporat în modelele de TV Sony Bravia, utilizează inteligența artificială pentru a oferi o experiență de vizionare și de ascultare excepționale. Acesta funcționează prin împărțirea ecranului în mai multe zone și detectarea celui mai bun punct focal al imaginii. Acest lucru îi permite să regleze fiecare zonă în parte pentru a optimiza claritatea, contrastul și culoarea. În acest fel, imită modul în care creierul uman procesează imaginile, dar și sunetul.
Pentru că procesorul cognitiv XR nu se oprește la partea vizuală. Acesta îmbunătățește, de asemenea, calitatea sunetului în funcție de conținutul de pe ecran. Această combinație de inteligență artificială și procesare avansată a semnalelor video și audio asigură o experiență captivantă și realistă. Cu XR Cognitive Processor, Sony continuă să ridice ștacheta atunci când vine vorba de tehnologie, oferindu-ne imagini și un sunet de calitate superioară.


Ar trebui, deci, să cumperi și o bară de sunet pentru un TV Sony?


Achiziționarea unei bare de sunet pentru a însoți un TV Sony poate îmbunătăți semnificativ experiența de vizionare. Este recomandată în special pentru fanii cinematografiei, jucătorii de jocuri video și pentru cei cărora le place să asculte muzică prin intermediul televizorului. În plus, integrarea cu televizoarele Sony este adesea simplă, sincronizarea este ușoară, iar estetica rămâne consecventă datorită picioarelor reglabile.
Chiar dacă bugetul tău este limitat, există o soluție și pentru tine. Este vorba de TV Sony Bravia KD-55X75WL. Cu acest televizor de 55 de inci, te poți bucura de o calitate superbă a imaginii la un preț avantajos și într-un format relativ compact. Panoul său cu rezoluție 4K oferă o calitate a imaginii care este foarte satisfăcătoare pentru utilizarea zilnică. Acest model de TV Sony funcționează cu Google TV. Interfața este, de asemenea, ușor de învățat și de utilizat zilnic. Sistemul audio este convingător, fără a fi excepțional, deși este compatibil cu Dolby Atmos și DTS. Pe scurt, acest model este perfect pentru oricine caută un TV Sony accesibil, care oferă un raport calitate-preț bun.