Urmărită de autorităţile germane, depistată de poliţiştii buzoieni
Last Updated on 29/02/2024 by Iulian Gavriluta

femeie arestataÎn ziua de 27 februarie a.c., polițiști de investigații criminale de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu cei de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale, au desfăşurat activităţi de depistare a unei buzoience, pe numele căreia Curtea de Apel Ploieşti a emis mandate de aducere.

Femeia, în vârstă de 53 de ani, era urmăriă la nivel internaţional de către autorităţile judiciare din Germania, pe numele acesteia foond emis mandat european de arestare, pentru comiterea mai multor infracțiuni de înşelăciune.

Femeia a fost depistată în localitatea de domiciliu, iar poliţiştii i-au adus la cunoștință conținutul semnalării introduse pe numele său în Sistemul Informatic Schengen.

Iniţial, persoana a fost prezentată Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, context în care a fost dispusă măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore.

Ulterior, buzoianca a fost prezentată Curţii de Apel Ploieşti, judecătorul dispunând arestarea provizorie pentru o perioadă de 11 de zile.

Femeia a fost depusă în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova şi urmează a fi demarate procedurile în vederea extrădării.

 

R.F.