Probleme cu delicventa juvenila. Vezi aici ce au facut politistii la Liceul Teoretic ”Ștefan cel Mare”, Liceul Tehnologic ”Elina Matei Basarab” din Râmnicu Sărat și la Școala Gimnaziala Plevna.
Last Updated on 28/02/2024 by Iulian Gavriluta

delicventa juvenila scoliZilele acestea, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități pentru prevenirea delincvenţei juvenile în incinta şi în zona adiacentă unităţilor de învăţământ.


Polițiștii au vizitat elevii Liceului Teoretic ”Ștefan cel Mare”, Liceului Tehnologic ”Elina Matei Basarab” din Râmnicu Sărat și Școlii Gimnaziale Plevna.
Elevilor le-au fost prezentate elemente ale răspunderii penale și factorii de risc ce-i pot duce în zona de victimizare prin fapte antisociale, formele violenței, ale bullyingului și cyberbullyingului.
Cu elevii de gimnaziu s-au purtat discuții ce au vizat respectarea normelor de conviețuire socială, a comportamentului în comunitate și în incinta unității de învățământ și le-au fost prezentate consecințele adoptării anumitor comportamente, elemente ale răspunderii penale, precum şi formele pe care le poate îmbrăca traficul de persoane.

 

E.S.