Iarna nu se lasă dusă prea ușor! Șefa ANM anunță că vremea se schimbă radical: ”Vor începe și precipitațiile”

Prognoza Meteo vremea News BuzauIarna nu se lasă și deși finalul lunii februarie a venit cu vreme de primăvară, un nou ciclon va lovi Europa. Șefa Agenției Naționale de Meteorologie, Elena Mateescu, a anunțat marți că în perioada următoare sunt prognozate ploi, ninsori și chiar viscol în mai multe țări.

Meteorologul amintit a subliniat că în zilele următoare temperaturile din termomente vor ajunge chiar și la 20 de grade Celsius, însă vremea se va schimba treptat în România.

„Încheiem iarna 2023-2024 cu valori de temperaturi cu mult peste ceea ce ar fi normal pentru această perioadă din calendar.

Consemnăm marţi după-amiază, 21 de grade la Chișineu-Criș şi Holod (Bihor), în partea de vest a țării, acolo unde la foarte multe stații temperaturile depășesc 18-19, chiar 20 de grade cu cel mult 10-17 grade în partea de sud, de pildă la Râmnicu Vâlcea și la Pătârlagele.

Avem 11-13 grade Celsius în Capitală, ceea ce înseamnă valori cu 10-15 grade peste normalul termic.

Și mâine vorbim de o vreme mai caldă, pentru că valorile de temperaturi se vor încadra între 9 până la 21 de grade.

De asemenea, ultima zi a lunii februarie păstrează același ecart din punctul de vedere al maximelor, adică 9-21 de grade, minime pozitive în general cu 0 grade doar în depresiuni, 11 grade tot în partea de vest a țării.

În același timp însă, într-adevăr, de joi vor începe și precipitațiile, la început în partea de vest, sud-vest, sud a țării și vorbim aici în mod deosebit de Banat, Oltenia, local zona Munteniei și sudul Crișanei.

La altitudini mari, mai ales în Carpații Meridionali, vorbim și de precipitații mixte”, a spus directorul general al ANM, Elena Mateescu, marţi, la Antena 3 CNN.

SURSE: ANM, Antena 1 CNN, Accuweather