Mitropolitul Serafim de Pireu i-a excomunicat pe parlamentarii care au votat pentru casatoriile intre homosexuali
Last Updated on 27/02/2024 by Iulian Gavriluta

Mitropolitul Serafim de Pirineu excomunicare parlamentari vot casatorii homosexuale in GreciaCa răspuns la decizia scandaloasă a Parlamentului grec de a legaliza căsătoriile homosexuale la începutul acestei luni, Mitropolia din Pireu i-a excomunicat pe parlamentarii care au votat în favoarea legii în cauză.

O adunare clericală extraordinară a avut loc în cadrul Mitropoliei la Catedrala Sfânta Treime din Pireu joi, 22 februarie, relatează Romfea.

Înaltpreasfințitul Mitropolit Serafim a vorbit despre "răsturnarea ontologiei și fiziologiei umane și despre introducerea agendei 'woke' pentru reconstrucția doctrinei, moralei și culturii creștine", după care a avut loc o discuție amănunțită.

Adunarea a adoptat trei rezoluții.

În prima, clerul declară că Pireu este un oraș care a fost foarte binecuvântat de Preasfânta Născătoare de Dumnezeu și că, în calitate de slujitori ai Bisericii, au obligația să respecte cu precizie credința dată sfinților (Iuda 1:3) și 'să păstreze și să transmită prin fapte și cuvinte credința neschimbată a Apostolilor, a Părinților purtători de Dumnezeu și a Sfintelor Sinoade Ecumenice'.

A doua rezoluție prevede:

Adoptarea legii de mai sus de către Parlamentul nostru național alterează și denaturează antropologia și fiziologia Creației lui Dumnezeu, încearcă în mod blasfemic să anuleze legea divină, care ne este transmisă în mod expres prin Vechiul și Noul Testament, prin porunca agendei 'woke', și se opune în mod obsesiv cadrului canonic al Bisericii Una, Sfântă, Sobornicească și Apostolească, care prin Duhul Sfânt i-a fost dat.

Astfel, cei care au votat pentru legalizarea căsătoriilor homosexuale 'dovedesc prin fapte și cuvinte că disprețuiesc legea divină și se opun mântuirii și perspectivei veșnice a ființei umane' și se fac astfel colaboratori cu satana în atacurile sale împotriva Evangheliei, ceea ce nu numai că distruge propria lor identitate creștină, ci este și o amenințare pentru întreaga societate.

În cele din urmă, Adunarea i-a excomunicat în cadrul Mitropoliei Pireului pe politicienii vinovați:

Pentru a ne proteja slujirea și pentru a ne respecta responsabilitatea în fața Sfântului Dumnezeu, aderând în același timp la prevederile articolului 4, paragraful 9 din Constituția Bisericii Greciei (Legea 590/1977 - FEK A' 146), rupem comuniunea noastră cu cei care au votat împotriva legii divine, cu tot ceea ce implică acest lucru, neinvitându-i la nici un eveniment al parohiilor noastre, până la pocăința lor practică prin anularea de către Parlamentul național a acestei legi rușinoase.

Rezoluțiile adoptate sunt semnate de către Mitropolitul Serafim și de către președinții consiliilor eparhiale și ai comitetelor administrative.

SURSA: https://www.romfea.gr/epikairotita-xronika/61814-im-peiraios-diakoptoume-tin-koinonia-me-tous-psifisantes-vouleftes