Cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de evadare
Last Updated on 27/02/2024 by Iulian Gavriluta

arestat evadare domiciliuLa data de 23 februarie a.c., poliţiştii Secției de poliție rurală Râmnicelu s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că un bărbat de 29 de ani, din Puiești, aflat în executarea măsurii arestului la domiciliu, a părăsit locaţia fără autorizare.

În urma cercetărilor efectuate de către poliţişti s-a stabilit faptul că bărbatul ar fi părăsit domiciliul pentru aproximativ 40 de minute.

În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru evadare şi, în conformitate cu Legea nr. 146/2021 privind monitorizarea electronică în cadrul unor proceduri judiciare şi execiţional penale, a fost informată Judecătoria Râmnicu Sărat, urmând ca astăzi bărbatul să fie prezentat cu propunere de înlocuire a măsurii arestului la domiciliu cu măsura arestului preventiv.

La data de 25/26 februarie a.c., în timp ce polițiștii de ordine publică din cadrul Poliției municipiului Buzău desfășurau atribuțiile de serviciu au fost sesizați de către o femeie, din municipiul Buzău, cu privire la faptul că o persoană nu respectă măsura arestului la domciliu.

Imediat după sesizare, polițiștii au procedat la căutarea persoanei, un minor de 15 ani, pe care l-au depistat, la scurt timp, la un imobil din municipiul Buzău.

În cauză, a fost întocmit dosar penal, iar tânărul a fost preluat de poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și reintrodus în arestul la domiciliu.

Minorului i-au fost reprelucrate prevederile legale şi obligaţia respectării acestora în perioada executării măsurii preventive a arestului la domiciliu, dar și răspunderea penală în caz contrar.

E.S.