Ucrainenii cu vârste între 18 și 60 de ani au primit interdicție de a se apropia de granița cu România și cu Republica Moldova

tineri Ucraina interdictiePotrivit unui ordin semnat de şeful Serviciului de Stat de Frontieră din regiunea Cernăuţi, cetăţenii ucraineni cu vârste cuprinse între 18 şi 60 de ani, care pot fi recrutaţi pentru a participa la război, au interdicţia de a se apropia la o distanţă mai mică de cinci kilometri de frontiera cu România şi cu Republica Moldova, relatează Agerpres.

Ordinul stipulează că este interzisă „intrarea persoanelor pe o fâşie de teren desemnată de-a lungul frontierei de stat, inclusiv în scopuri turistice, recreative, pescuit”.

Sunt exceptate persoanele care locuiesc sau lucrează permanent sau temporar în zona desemnată și proprietarii de terenuri situate în fâşie, cu condiţia să deţină autorizaţia corespunzătoare eliberată de detaşamentul de frontieră.

Restricţiile sunt valabile pe raza localităţilor de frontieră Seliatinsk, Beregomețk, Krasnoilsk, Ciudei, Petrovețk, Sucevensk, Kamianețk, Hlibțk, Terebleceansk, Taraşansk, Herțaivsk, Vancikovețk, Mamaligivsk, Livenețk, Kelmeneţk, Sokiriansk, Vaşkovețk, Cernăuţi, Dnistrovski și Viznițki din regiunea Cernăuţi.

De asemenea, Poliţia de Frontieră din Cernăuţi a interzis circulaţia autovehiculelor în zona de graniţă, cu excepţia celor care se află în punctele de trecere a frontierei.

Autoritățile ucrainene au luat această măsură pe fondul creşterii îngrijorătoare a numărului de cazuri de persoane care încearcă să părăsească ţara, pentru a nu se înrola în armată.

Sursa: https://www.libertatea.ro/stiri/ucrainenii-18-60-de-ani-interdictie-apropia-granita-romania-si-republica-moldova-4811637