Cel de-al treilea război mondial este pe cale să înceapă sau a început deja?
Last Updated on 25/02/2024 by Iulian Gavriluta

VT Foreign Policy WW3Permiteți-mi să încep prin a sublinia că cele de mai sus au fost subiectul unui articol în trei părți pe care l-am scris și care a fost publicat pe site-ul VT Foreign Policy pe 31 decembrie 2023, intitulat: 'Este pe cale să înceapă al treilea război mondial?'.

În acest articol nu am postulat un răspuns definitiv. Desigur, unii ar spune că cel de-al treilea război mondial a început deja. Dar haideți să explorăm mai departe.

Știm că SUA se află într-o stare continuă de mobilizare la un anumit nivel de război cel puțin din anul 1940. Asta înseamnă acum aproape un secol. Desigur, unii ar spune că atunci când a început cel de-al Doilea Război Mondial a fost de fapt doar o continuare a Primului Război Mondial, când SUA a avut trupe care luptau în Europa între anii 1917-1918. Așadar, asta ne duce cu mult peste un secol în urmă.

Dar de ce un alt război mondial acum? Haideți să aprofundăm puțin istoria.

Când Germania a invadat Polonia la începutul celui de-al Doilea Război Mondial, în septembrie 1939, a trecut mai mult de un an până când SUA au intrat oficial în război, după bombardarea japoneză a Pearl Harbor la 7 decembrie 1941.

Dar cu mult înainte, în anul 1940, administrația Franklin D. Roosevelt a început să folosească Lend-Lease pentru a furniza asistență militară aliaților occidentali, achiziții pe care aceștia puteau să le facă pe credit.

Cu toate acestea, până în prezent, puțini sunt conștienți de cât de mult, sub formă de armament, a fost furnizat și Uniunii Sovietice prin intermediul Lend-Lease. Aceasta a inclus tancuri, artilerie și fabrici întregi pentru a ajuta la construirea mașinii de război sovietice. De asemenea, a inclus și echipamentul necesar pentru a construi în cele din urmă arme atomice.

Toate aceste transferuri către sovietici au fost ascunse Congresului și publicului, dar au avut la origine acțiuni ale unor actori/agenți din cadrul guvernului Roosevelt. Colaborarea dintre SUA și Uniunea Sovietică a fost, de asemenea, ascunsă de Hitler, care a declarat că nu ar fi invadat Uniunea Sovietică dacă ar fi știut de vastele sale depozite ascunse de material de război. Acest lucru făcea parte din planul americano-britanic de a-l prinde pe Hitler în capcana unei acțiuni care ar fi încheiat distrugerea Germaniei începută în timpul Primului Război Mondial.

Abia după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial, sub conducerea președintelui Harry Truman, SUA s-au despărțit de aliatul lor sovietic din timpul războiului, care a devenit acum inamicul nostru odată cu apariția 'Războiului Rece'.

Puțini sunt conștienți de faptul că impulsul pentru politica americană în timpul și după cel de-al Doilea Război Mondial a venit de la Council on Foreign Relations (Consiliul pentru Relații Externe) (CFR). Întotdeauna cel mai proeminent 'think tank' (grup de experți) american, încă de la înființarea sa la sfârșitul Primului Război Mondial, CFR a fost/este o creație a 'puterii banilor' de la Londra/New York, situată în SUA. Se crede că principala figură americană care a participat la planurile CFR a fost Bernard HYPERLINK "https://en.wikipedia.org/wiki/Bernard_Baruch"Baruch. Membrii familiei Rockefeller și asociații lor au fost, de asemenea, puternic implicați în CFR și au oferit finanțare pentru o mare parte din programul său.

Înainte de apariția CFR, ramura americană a puterii banilor fusese condusă de J.P. Morgan și era concentrată, atunci ca și acum, în New York. Alături de Morgan se afla noua avere a lui John D. Rockefeller. Sub conducerea scenică a grupului european Rothschild, atât Morgan, cât și Rockefeller au fost complici la înființarea Rezervei Federale în anul 1913. Colonelul House a fost însărcinat să îl convingă pe președintele american Woodrow Wilson să accepte și să semneze legislația.

Scopul imediat al Rezervei Federale a fost acela de a furniza Marii Britanii și Franței banii necesari pentru a lupta împotriva Germaniei în Primul Război Mondial. Dar Franța a fost și rămâne un element secundar. Rezerva Federală a fost, mai presus de toate, un element central al obiectivului anglo-american de a cuceri lumea.

Scopul acestei preluări a fost acela de a extinde influența imperiului uzurii asupra economiei mondiale. Prin intermediul uzurii, care a fost interzisă în Europa în Evul Mediu și de religia islamică încă de la fondarea acesteia, bancherii lumii au confiscat bogăția fiecărei națiuni în care li s-a permis să domine. Uzura necesită generarea constantă de profituri excedentare pentru a alimenta lăcomia bancherilor. Forța militară este mijlocul prin care sunt asigurate veniturile din uzură.

Prin intermediul Primului Război Mondial au fost distruse imperiile german, austro-ungar, otoman și rus, împreună cu vechile lor culturi aristocratice a căror bogăție era reprezentată prin întinderile de pământ. Principalul motiv pentru care aceste imperii au fost distruse, iar regii lor au fost înlăturați sau, în cazul Rusiei, uciși, a fost datoria imensă pe care o făcuseră prin împrumuturi de la bancherii europeni. După război proprietățile lor au fost confiscate ca garanție pentru bancheri.

Astfel o mare parte din Europa Centrală și de Est a fost distrusă în timpul războiului, iar controlul turcesc asupra Orientului Mijlociu a luat sfârșit.

Marea Britanie și SUA au fost două dintre puterile cele mai unite cu Puterea Banilor, a căror bogăție s-a bazat pe bănci private și pe uzură în ultimii 400 de ani, de pe vremea lui Cromwell. Până la începutul secolului al XIX-lea în centrul atenției au fost cei din clanul Rothschild, chiar și în SUA, cu Rockefeller în alianță.

Acum, Rusia a fost dată pe mâna bolșevicilor, care erau agenți ascunși ai Puterii Banilor și colectori ai creanțelor uzurpatorilor. Marea Britanie a preluat controlul asupra Palestinei ca mandat al Ligii Națiunilor, după ce a emis Declarația Balfour ca prim pas în crearea unui stat național evreiesc.

Cei din clanul Rothschild au furnizat fondurile pentru cucerirea evreiască a Palestinei și pentru construirea entității sioniste israeliene.

Înapoi la Consiliul pentru Relații Externe (CFR).

Scopul său a fost/este acela de a se asigura că în toate războaiele viitoare guvernul SUA va fi controlat de către Puterea Banilor, lucru care s-a întâmplat întocmai. Marea Britanie are o organizație similară, Institutul Regal pentru Afaceri Internaționale, sau Chatham House.

Aceasta a fost o ramură a Mesei Rotunde, înființată de Nathaniel Rothschild și Alfred Lord Milner, folosind moștenirea lăsată de Cecil Rhodes din întreprinderile sale de exploatare a diamantelor și aurului din Africa de Sud.

Între anii 1939-1940, în timp ce în Europa începea cel de-al Doilea Război Mondial, CFR a început să redacteze o serie de rapoarte pe care le-a impus administrației Roosevelt, prezentând un viitor program prin care SUA urmau să-și asume dominația militară asupra întregii lumi. Fundația Rockefeller a plătit pentru aceste studii.

De atunci, programul CFR de dominație militară globală a fost obiectivul geopolitic primordial al SUA; întotdeauna, desigur, în numele Puterii Banilor, SUA asigurând puterea militară. Se spune că "toate războaiele sunt economice".

Statele Unite au ales să își atingă obiectivele economice prin forță brută, nu mai prin muncă, diplomație sau spirit de cooperare. A considerat majoritatea celorlalte națiuni ale lumii ca fiind dușmanii sau supușii săi, dar, mai presus de toate, ca datornici ai băncilor sale. Ca răspuns, SUA este văzută din ce în ce mai mult de restul lumii ca un bătăuș din curtea școlii sau ca un dur recuperator de datorii.

Statele Unite sunt angajate în 'războaie fără sfârșit' încă din anul 1941: Al Doilea Război Mondial, Coreea, Vietnam, Irak, Sudan, Afganistan, Libia, Yemen, și câte și mai câte.

Acesta este motivul pentru care SUA a generat "Războiul împotriva terorismului" și sunt acum angajate într-un război prin procură împotriva Rusiei în Ucraina pentru a controla Europa și Eurasia.

Acesta este motivul pentru care SUA este angajată într-un alt război prin procură de partea Israelului genocidar în Orientul Mijlociu pentru a păstra controlul asupra resurselor de petrol ale lumii islamice.

Acesta este scopul doctrinei militare americane de 'dominație a întregului spectru', menită să pună capăt concurenței oriunde pe planetă sau chiar în spațiul cibernetic sau în spațiul cosmic.

Întotdeauna Marea Britanie a fost alături de America prin 'relația sa specială', încurajându-ne, părând să joace rolul de 'pudel al Americii'. Brațul de acțiune pentru un război fără sfârșit a fost facțiunea cunoscută sub numele de 'Neocons'.

Dar chiar și în spatele controlului petrolului s-a aflat controlul băncilor și colectarea profiturilor provenite din uzură. Ori de câte ori SUA preia controlul asupra unei țări, băncile sunt cele care se mută primele, deseori cu Fondul Monetar Internațional în fruntea preluării. Acest control este executat de 'șacalii' care lucrează pentru agențiile de informații.

Între timp instituțiile militare atât din SUA cât și din Marea Britanie angajează mii de persoane cu un nivel de educație ridicat în cercetarea celor mai ingenioase metode posibile de ucidere a propriilor semeni. Într-o eră tehnologică, nu există nicio limită la cât de îngrozitoare și lipsite de scrupule pot fi aceste metode. Acești cercetători militari sunt cei care au fost în fruntea dezvoltării de arme biologice prin intermediul cercetărilor de tip 'gain-of-function' (câștigul de funcție).

Acesta este contextul în care ne putem pune întrebarea: 'Este pe cale să înceapă al treilea război mondial?'.

Ne referim prin asta, desigur, la faptul că Statele Unite sunt pe cale să se angajeze într-un război nuclear total împotriva națiunilor identificate ca fiind 'adversarii' săi?

În prezent, acestea sunt Rusia și China, singurele națiuni care par să conteste în mod serios dominația întregului spectru. De asemenea, Iranul este identificat ca fiind un inamic pe termen scurt. Israelului și Ucrainei, ambele proxy-uri ale SUA, pare să le fi fost atribuit rolul de instigatori.

Dar nu uitați, întotdeauna a fost în numele Puterii Banilor și al uzurii sale, care și-a început preluarea Americii cu mai bine de două secole în urmă, chiar înainte de a fi scrisă Constituția SUA.

Prin această preluare bogăția acumulată de americani din munca lor și din resursele pământului a început să curgă în sus în mâinile celor care se ocupă de sistemul monetar, o parte din avere fiind folosită pentru a plăti mașinăria militară care va pune treptat întreaga lume sub controlul lor - sau cel puțin așa cred ei.

Ne putem întreba în mod rezonabil dacă așa trebuie să trăiască oamenii, atât de evident plini de lăcomie, ură și orgoliu. Este aceasta intenția fundamentaliștilor religioși americani de a contribui la realizarea acestui lucru?

Institutul Geopolitic American va studia aceste chestiuni în săptămânile și lunile următoare.

„Orice întreprindere umană trebuie să servească viața, trebuie să caute să îmbogățească existența pe pământ, pentru ca nu cumva omul să devină sclav acolo unde caută să își stabilească dominația!” -Bô Yin Râ (Joseph Anton Schneiderfranken, 1876-1943), Traducere de Posthumus Projects Amsterdam, 2014.

Acest articol a fost publicat inițial pe VT Foreign Policy. 

De Richard C. Cook, 22 Februarie 2024, Global Research

 

https://www.vtforeignpolicy.com/2024/02/is-world-war-iii-about-to-start-or-has-it-already/