Controale la depozitele de lemne din Lopatari! Vezi aici ce au gasit politistii si ce sanctiuni au aplicat!
Last Updated on 24/02/2024 by Iulian Gavriluta

control lemne politieÎn perioada 21-22 februarie a.c., polițiștii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol au efectuat verificări cu privire la modul de respectare al prevederilor HG 497/2020 referitoare la proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spațiilor de depozitare a materialelor lemnoase și al instalațiilor de prelucrat lemn rotund și Ordinul 1540 privind termenele, modalitățile și perioadele de colectare, scoatere și transport al materialului lemnos de către societățile comerciale de profil.

În cadrul acțiunilor polițiștii au depistat nereguli în cazul unei societăți comerciale din Lopătari.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că există neconcordanțe între cantitatea scriptică și cea faptică de material lemnos pe care agentul economic o deține.

Polițiștii au aplicat 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor  silvice.

De asmenea a fost dispusă măsura complementară a confiscării valorice diferenței de lemn diverse sortimente,  54 de metri cubi.

Tot ieri, polițiștii din cadrul Postului de poliție rurală Brăești au depistat doi bărbați de 20 și 34 de ani, din Brăești, la scurt timp după ce ar fi tăiat și sustras mai mulți arbori din fondul forestier.

Din cercetări a reieşit că bănuiții ar fi tăiat mai mulți arbori din extravilanul localității Brăești, pe care ulterior i-au în cărcat în atelajul hipo urmând să-i comercializeze.

Materialul lemnos a fost confiscat de polițiști și predat reprezentanților silvici.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală şi furt de arbori, fapte prevăzute şi pedepsite de Legea nr. 46/2008 Codul silvic, pentru stabilirea întregii activității infracționale a bănuiților.

 

E.S.