Vitezoman oprit la timp. Teribilist de 19 ani, “zbura” pe DN2 E 85, in afara comunei Posta Calnau cu 208 km/h! Zeci de sanctiuni – Acțiuni ale polițiștilor rutieri.

vitezoman oprit de politisti BuzauÎntr-o singura zi, in aceasta saptamna, poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au continuat activităţile de prevenire şi combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, au aplicat 167 de sancţiuni contravenţionale şi au reţinut 23 de permise de conducere ca urmare a abaterilor rutiere constatate.

Poliţiştii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea evenimentelor rutiere în care sunt implicați pietonii, cât și pentru conştientizarea riscurilor la care se expun atunci cand nu respectă regulile de circulație. 43 de participanți la trafic din această categorie au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea legislației rutiere.

Poliţiştii rutieri au organizat şi desfăşurat acţiuni ce au avut ca scop depistarea conducătorilor auto care depăşesc limita legală de viteză, atât în localităţi cât şi în afara acestora.

În cadrul activităţilor desfăşurate, poliţiştii au depistat 28 de şoferi care au depăşit limitele legale de viteză, iar dintre aceştia 11 au predat permisele de conducere pentru următoarele 90, respectiv 120 de zile.

Cu cea mai mare viteză – 208 km/h – a fost înregistrat de aparatele radar, autoturimsul unui tânăr de 19 de ani, din Buzău, ce rula pe DN2E85, în afara localității Poșta Câlnău.

Alte 12 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului, pentru efectuarea neregulamentară a depășirilor, neacordarea priorității de trecere a autoturismelor ce aveau acest drept, pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului și pentru neprezentarea în termen de 24 de ore la poliție în urma unui accident soldat doar cu pagube materiale.

Sancţiuni contravenţionale au mai fost aplicate şoferilor care nu au purtat centura de siguranţă (27), şi 28 de sancţiuni pentru alte abateri în trafic.

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 47.000 de lei.

Polițiștii au întocmit 4 dosare penale pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere pentru conducerea pe drumurile publice unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Într-unul din cazuri este vorba despre un bărbat în vârstă de 42 de ani, din Cilibia care a fost depistat conducând autoturismul pe DN2B, în Cilibia. În urma verificărilor în bazele de date ale Poliției Române s-a stabilit faptul că bărbatul nu deține permis de conducere. Alături de acesta se afla și proprietara mașinii, o femeie de 40 de ani, din Cilibia.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul savârșirii infracțiunilor de conducere fără a deține pemris de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere.

 

I.G.