VIDEO – Scene revoltătoare în sala de judecată, la procesul lui Vlad Pascu, tânărul care s-a urcat drogat la volan și a ucis doi tineri în stațiunea 2 Mai. Judecătoarea (Ioana Ancuța Popoviciu a întrebat dacă tânărul mort se află în sala de judecată…

Scandal Judecatorie Mangalia Pascu si judecatoarea PopoviciUmilire la Judecatoria Mangalia, in procesul accidentului mortal din statiunea “2 mai”, in anul 2023. Doi tineri au fost accidentati mortal de Vlad Pascu, un tanar de bani gata care conducea un bolid fara drept de a conduce, sub influenta bauturilor alcoolice si drogat! Judecătoarea (Ioana Ancuța Popoviciu) a întrebat ieri 22 februarie 2023, în sala de judecată, dacă una dintre victimele decedate se află în sală. În momentul acela, tatăl lui Sebastian, baiatul ucis de Vlad Pascu, a început să plângă.

- Judecătoria Mangalia nu este...când mi-a spus dacă băiatul meu e în sală... N-am văzut în viața mea un asemenea judecător. Îi vrea buletinul. M-am uitat la el...

- Ce-ați simțit când a luat cuvântul Vlad Pascu?

- M-am uitat în jos, n-am mai putut să mă uit în ochii lui.

Și tatăl Robertei, tânăra moartă, este revoltat.

-Totul este o făcătură! Aceasta judecătoare nu are ce căuta acolo! Totul a fost premeditat! Iar cu ce i-a făcut lui Valentin Olariu... este strigător la cer!

- Ce ați simțit când l-ați văzut pe Vlad Pascu?

- Este foarte încrezător! Este învățat exact cum trebuie să vorbească!

Întreaga zi a fost un adevărat haos însă la procesul de judecată al lui Vlad Pascu. Inițial, judecata tânărului drogat a fost amânată pentru că acesta avea, exact la aceeași oră, un alt proces la Tribunalul Constanța, unde cerea eliberarea condiționată. Când, în sfârșit, ședința a fost reluată, magistrații au decis o nouă amânare, după ce s-a constatat că, în sala de judecată, nu se află niciunul dintre cei doi avocați care l-au reprezentat pe Vlad Pascu până în acest moment.

Între timp, apar și informații revoltătoare cu privire la judecătoarea de la Mangalia. Aceasta a fost cercetată disciplinar, în 2023, de Inspecția Judiciară.

Acuzațiile care i s-au adus sunt:

nerespectarea in mod repetat si din motive imputabile a dispozitiilor legale privitoare la soluționarea cu celeritate a cauzelor" (art. 271 lit. g teza I din Legea 303/2022 privind statutul judecătorilor si procurorilor)

nerespectarea in mod nejustificat a dispozitiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse in conformitate cu legea de conducatorul instantei ori a altor obligatii cu caracter administrativ prevazute de lege sau regulamente

Decizia secției de judecători din cadrul CSM

Admite în parte acțiunea disciplinară formulată de Inspecția Judiciara împotriva pârâtei, judecător în cadrul Judecătoriei Mangalia. În baza art.273 alin.(1) lit.a) din Legea nr.303/2022 privind statutul judecătorilor și procurorilor, aplică pârâtei, judecator în cadrul Judecătoriei Mangalia, sancțiunea disciplinară constând în 'avertisment' pentru săvârșirea abaterii disciplinare prevazute de art.271 lit. s) teza a II a raportat la art. 272 alin.(2) din același act normativ.

Ce avere are judecătoarea

Recent, în lumina transparenței financiare impuse de funcția publică pe care o deține, o judecătoare a atras atenția opiniei publice cu o declarație de avere care ridică întrebări și controverse în legătură cu situația sa financiară și averea declarată.

 

Conform declarației oficiale, judecătoarea posedă un teren de 338 de metri pătrați în intravilan, situat în Beiuș, Bihor, donat în 2007, împreună cu o casă de locuit de 68 de metri pătrați, acea proprietate fiind donată în același an. De asemenea, deține două apartamente de 48 de metri pătrați în Mangalia, unul achiziționat direct și celălalt prin credit ipotecar.

 

În ciuda acestor proprietăți imobiliare, declarația de avere nu menționează detaliile privind autovehiculele și alte bunuri de valoare, precum bijuterii, obiecte de artă sau de cult, care depășesc suma de 5.000 de euro.

 

Un aspect semnificativ al declarației este soldul relativ scăzut al contului bancar al judecătoarei, care era de doar 1.000 de lei în momentul depunerii declarației. Această sumă reprezintă mai puțin de 10% din venitul lunar al acesteia și atrage atenția asupra modului în care își gestionează finanțele personale.

 

În plus, judecătoarea a raportat patru credite, cu o valoare totală de peste 551.000 de lei, cu perioade de rambursare între 2026 și 2047. Această îndatorare semnificativă ridică întrebări cu privire la capacitatea de rambursare și la stabilitatea financiară a judecătoarei în viitorul apropiat.

 

Referitor la veniturile sale, judecătoarea raportează un venit anual de 28.738 de lei ca judecător la Judecătoria Ineu și 109.554 de lei ca judecător la Judecătoria Mangalia, plus două diferențe salariale. Cu toate acestea, venitul mediu lunar rezultat din declarația sa de avere este de aproximativ 13.052 de lei, echivalentul a circa trei salarii medii nete pe economie

SURSE: Kanadl D, Antena 1, Pro TV, Digi 24