Camioane cu lemne transportate ilegal, oprite in trafic de politistii buzoieni!
Last Updated on 20/02/2024 by Iulian Gavriluta

transporturi ilegale lemneÎn cadrul acţiunilor desfăşurate la sfârşit de săptămână, polițiștii din cadrul Secției de poliție Bisoca au depistat, pe DJ204C, în Bisoca, un bărbat în vârstă de 48 de ani, ce transporta material lemnos cu autoutilitara.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că există neconcordanțe între cantitatea faptică și cea scriptică de material lemnos.

Totodată, s-a constatat faptul că receptorul sistemului global de poziţionare al telefonului mobil nu a fost pornit pe toată durata transportului.

Atât conducătorul auto, cât și agetul economic au fost sancționați contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

Și polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Cislău au depistat în ziua de 17 februarie a.c., pe DN10, în Cislău, un bărbat de 33 de ani, din aceeași localitate, care transporta material lemnos cu un atelaj tip tractor.

În urma verificărilor s-a stabilit că bărbatul nu deține documente de proveniență pentru materialul lemnos. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru nerespectarea prevederilor legale ale Legii 171/2010 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor silvice.

În toate cazurile, materialul lemnos transportat în afara cadrului legal a fost confiscat și predat reprezentanţilor silvici.

 

R.F.