O succintă analiză a compasului moral

Ben Todirica Netanyahu MesiaUn pastor m-a sunat să întrebe dacă am aflat vestea că Natanyahu, prim-ministrul Israelului l-a recunoscut pe Iisus Hristos drept Mesia și că el e alesul care pregătește țara pentru a doua venire a Mântuitorului pe pământ. Am rămas surprins, știind că evreii nu-l recunosc pe Iisus ca Mesia, așa că i-am promis că o să încerc să aflu această minune, acest miracol. Tot așa e și „miracolul” că Harari Yuval ar fi vândut peste 40 de milioane de copii la „The Sapiens” când eu nu am decât patru vizualizări și câteodată 5, atunci când securiștii nu știu ce să creadă și-l cheamă pe șeful de echipă. Desigur că izolarea oamenilor cu păreri diferite de cele ale sistemului se face prin algoritm.

 

Trăim într-o lume manipulată prin poveșți în care toți dumnezeii sunt inventați cu excepția dumnezeului tău. Cea mai mare fiind banul. Sunt povești bune, benefice societății și sunt povești rele cum este cea din Gaza care aduce războaie.

Statul a fost capturat prin povești, iar alegerile și întregul aparat au fost compromise, ne spune scriitorul Arundaty Roi la o conferință cu public al filmului documentar din India, iar toate partidele sunt mânjite cu vinovăția de a participa amorțite la aceste schimbări. Suntem manipulați la maxim, dezbaterile au fost ucise din cauza invaziei evenimentelor false. Cei ce controlează tehnologia, controlează și tema dezbaterilor. De exemplu, în Israel nu se vorbește în mass-media deloc despre masacrul din Gaza, despre genocid. Dacă nu ar exista Internetul, toate guvernele lumii ar cădea în zece minute, încheie Roy. Îmi scria poetul Ioan Miclău din Cringila: „Căutăm respectul și buna cuviință primită de la părinții noștri care nu aveau prea multă carte, dar nici mintea în digitalele care ne răpesc inteligența naturală, sănătoasă. Înlocuirea Cărții cu mobilul este calea din care nu se va mai putea reîntoarce omenirea, e calea prăpastiei. Poate se vor trezi și oamenii de știință, conștienți că nu e bine să se joace cu creierul uman. Ar fi mai fericită omenirea”.

Acum 40 de ani, Netanyahu a fost ambasadorul israelian la Națiunile Unite. Când l-a întâlnit pe Șeful Rebbe, întemeietorul Mișcării Chabad din New York, acesta i-a prezis că va ajunge la ONU, - casa întunericului - o numea Rebbe și că va ajunge priministrul Israelului cu misiunea de a pregăți țara pentru a-l primi pe Moshiach. Înainte de a muri în 1994, Rebbe i-a spus: Tu vei lupta împotriva a 119 membri în Knesset, ne spune istoricul Osgur Dikman, PhD Stanford University și că tu ai fost ales să creștinezi mai mult Israelul pentru pregătirea țării de a-L primi pe marele mântuitor Mesia. Tu vei fi ultimul prim-ministru al Israelului, după care vei preda conducerea lui Mesia. „Deci fă ceva Netanyahu pentru al convinge pe Mesia să vină”, au fost ultimile cuvinte înainte de a muri ale Rabinului în 1994.

Președintele Ronald Reagan a declarat ziua de naștere a Șefului ca Zi Națională a Educației și Împărtășirii Americane. Șeful Rebbe s-a născut pe țărmul Mării Negre în orașul Nicolaev, a emigrat în America unde a înființat mișcarea cu scopul de a-i readuce pe evreii pierduți înapoi la Iudaism. Rabbi Rebbe nu a fost niciodată în Israel, însă din Broklin a continuat să-l dirijeze pe Netanyahu: „Nu face concesiuni nici unui teritoriu!”

Netanyahu ajunge prim-ministru în 1996 folosindu-se de recomandările șefului Rebbe al mișcării Chabad, mișcare cu centrul în Broklin N.Y. care are centre importante în Europa și Israel și în peste o sută de alte țări din lume. În 2009 ajunge a două oară prim-ministru, iar în 2022 pentru a treia oară. Când din lăcomie și viclenie a început să acapareze mai multă putere pentru guvernul său, israelienii s-au ridicat să protesteze cerându-i să abdice și atunci, ca o întorsătură de cărți, la 7 0ctombrie 2023, Hamas (o organizație teroristă cu sponsori suspecți) a lansat un atac surpriză. Lumea a dat vina pe Netanyahu și atunci el ca să se apere a apelat la limbajul biblic precum vulpoiul: „There is time for Peace and a time for War – This is War” (Există un timp al păcii și există și un timp al războiului. Acum ne războim). Acesta ești tu, Netanyahu, un om fără suflet care nu crede că toți morții se vor întoarce împotriva ta și a tribului tău.

Acest tip de limbaj este recunoscut de toți creștinii lumii (vers cules din Ecliziastics 3) și Netanyahu crescut și educat în America este ferm convins că știe cum să controleze și să influienteze America. Un reporter israelian i-a reproșat: „Americanii nu sunt de partea noastră”. El a răspuns: „America nu este un stat unitar, un bloc unit. Noi controlăm Senatul, Congresul prin Lobiul Evreesc American. Deci: We have strong support of America (avem sprijinul puternic al Americii) prin influență. America nu are nici o putere asupra noastră”.

Folosindu-se de starea vârstei președintelui american Biden, el promite israelienilor că: „Avem suportul americanilor și a multor alte state din lume. Vă asigur că războiul va continua până când îi vom elimina complet pe Hamas din Gaza. Îi vom șterge de pe suprafață pământului!”. Netanyahu compară războiul din Gaza cu lupta biblică împotriva Amalak. Rabbi Elhanan Beck ne spune într-un interviu că Amalak erau cei care se luptau să ne sustragă de la credința în Dumnezeu (cum se luptau și bolșevicii în comunism). Cum îndrăznește Netanyahu să compare acest război cu Biblia, când el nici măcar nu crede în Dumnezeu. Netanyahu face exact ce făceau Amalak: îi rupe pe evrei de la credință în Tora.

Netanyahu nu crede în Tora, dar i-a văzut valoarea în a se asocia cu Rabinul Rebbe. Creștinii susțin Israelul pentru Iisus Mântuitorul, nu pentru unul care nu crede în El. Netanyahu nu crede în Dumnezeu, dar se vrea a fi un Mesia tot așa cum mulți membri ai mișcării Chabad credeau că Rabinul Rebbe e nemuritor iar după moartea sa îl așteaptă să revină ca Mesia.

Netanyahu continuă: „Noi împărtășim aceleași valori cu Creștinii prin moștenirile comune”. Cât de mult va dăinui această poveste/anomalie a conștiinței umane? Se întreabă Arundati și tot ea răspunde: Nu cred că mult. Pentru că se va prăbuși sub greutatea prostiei, incapacității și inculturii sale. Deci tot ce s-a construit în mii de ani este distrus de prostimea cu bani. Mass-media nu este apărătorul societății ci este complicele și parte din proiectul fascist. Nu mai avem guverne azi la conducere ci mai mult organizatori de evenimente distructive. Dacă ai un mort în camera de vis-a-vis poți oare să-ți mai continui activitatea în apartament? Soldații după ce omoară, își fac poze cu cadavrele copiilor și le afișează pe tik-tok fălindu-se cu ele. E groaznic unde s-a ajuns. În Gaza nu sunt știri adevărate despre ce se întâmplă acolo. Ce rușine pentru Netanyahu să pretindă că pregătește terenul pentru venirea lui Mesia omorând în halul ăsta. El anunță cu mândrie distrugerea moralității umane: From the River to the Sea Israel va controla totul.

Distrugerea cuvintelor, a ceea ce înseamnă ele. Ioan 1:1-14 VDC La început era Cuvântul, și Cuvântul era cu Dumnezeu, și Cuvântul era Dumnezeu. El era la început cu Dumnezeu. Toate lucrurile au fost făcute prin El; ... Scriitorul adevărat încearcă să apropie cuvântul de gând nu să-l înstrăineze cum fac noile guverne și corporațiile care ordonă devalorizarea cuvintelor prin decapitare. Lipsa de naturalețe a internetului este ca și cum ai acoperi întreaga planetă cu „ecuator”. (O uniformizare a climei - caldă sau rece polară.) Natura s-a organizat sănătos în favoarea vieții, cultivând specific pentru sănătatea omului: portocale la ecuator și urși polari la poli. Nu poți crește portocale sau smochine la Polul Sud sau Nord, așa cum nu poți avea urși polari hoinărind pe plaja ecuatorială. Globalizarea prin internet cântă, iar întreaga specie dansează. Dacă Dumnezeu voia globalizare, făcea doar o fermă de găini albe. Cei ce se cred dumnezei, asemenea lui Netanyahu sunt într-adevăr oameni nefericiți.

Trebuie să avem în noi încredere și speranță. Schimbarea poate apărea în fiecare secundă și tot așa, cum spunea scriitorul Arundati Roy: Nimeni nu se gândea cu luni înainte că este posibilă prăbușirea Sistemului Apartheid în Africa de Sud, că va cădea și tot așa se poate întâmpla și în Gaza. Marilor gânditori ai lumii le e frică să protesteze și să vorbească împotriva Genocidului pentru că le este frică de capitalismul de azi. Li s-a indus frica de a-și pierde serviciul și viitorul copiilor etc. Protestele au devenit activități sponsorizate și, tot ce este sponsorizat este ușor condiționat, controlat și destinat dispariției. Când ne obișnuim să fim plătiți și dintr-o dată se opresc banii, se oprește și lupta pentru pace.Legile și justiția trebuie reinstaurate pe rând, încetul, nu toate deodată pentru a se evita prăbușirea totală a civilizației.

Sper că am răspuns domnului pastor.

Ben Todică, Producător Radio tv, Melbourne, Australia 18 Februarie 2024

https://www.art-emis.ro/jurnalistica/o-succinta-analiza-a-compasului-moral