O INITIATIVA MARCA “NEWS BUZAU” – Implica-te si tu ! Despre cum poti ajuta la promovarea si la conservarea patrimoniului istoric de pe raza judetului Buzau
Last Updated on 18/02/2024 by Iulian Gavriluta

buz monument 2Locuiesti pe raza judetului Buzau, in apropierea unui obiectiv de patrimoniu istoric? Ai vazut persoane care prin actiunile lor produc acte de distrugere asupra unui obiectiv de patrimoniu istoric? Ai informatii despre acest fapt? Semnaleaza-ne in cel mai scurt timp. Redactia NEWS BUZAU poate face demersurile necesare pentru ca acest aspect sa fie cunoscut si sa se realizeze demersurile necesare. Implicarea ta poate contribui la prezervarea unui monument istoric Esti util acolo unde te afli !

NEWS BUZAU sustine stimularea unor actiuni culturale centrate pe organizarea de evenimente pe raza judetului Buzau care ar putea constitui o metoda practica pentru punerea in evidenta a unor obiective de patrimoniu istoric dar si o oportunitate de a cointeresa fie autoritatile , fie sponsori ocazionali sa aloce unele fonduri pentru restaurarea unor monumente vizualizand in mod pragmatic avantajele pe care le poate exploata turismul cultural judetean de pe urma acestui gen de actiuni.

NEWS BUZAU sustine intretinerea unor contacte directe si a unui dialog frontal cu tinerii din scolile si liceele buzoiene prin intalniri organizate in cadrul carora sa se desfasoare dezbateri libere pentru promovarea si prezervarea patrimoniului istoric din Judetul Buzau.

NEWS BUZAU poate promova si aduce in vizorul publicului spoturi publicitare, ghiduri turistice cu obiective de patrimoniu,filme documentare si de promovare, materiale cu caracter istoric despre obiectivele de patrimoniu prezentate si indicatii bibliografice de specialitate referitoare la aceste monumente , legislatia in materie de patrimoniu din Romania si din alte state europene, link-uri ale unor institutii si asociatii care au drept scop promovarea si prezervarea patrimoniului istoric din Romania dar si initierea unor intalniri cu factori de decizie la masa de dezbateri intr-un cadru oficial.

Noi suntem aici ! https://www.newsbuzau.ro/contact

                                                               Adrian Constantin