Artefactul antic făcut de oameni cu materiale extraterestre: Ce au descoperit oamenii de știință
Last Updated on 18/02/2024 by Iulian Gavriluta

Tezaurul Villena extraterestrii artefactCercetătorii spanioli au făcut o descoperire fascinantă care implică două artefacte din fier dintr-un tezaur de comori datând din epoca bronzului târziu. Aceste artefacte conțin fier provenit din meteoriți despre care se crede că au o vechime de aproximativ un milion de ani, înainte ca oamenii să înceapă topirea fierului la scară largă.

Unul dintre artefacte pare a fi o parte a unei brățări sau a unui inel din fier, în timp ce celălalt este o sferă acoperită cu filigran de aur fin. Artefactele au fost găsite într-un zăcământ numit Tezaurul Villena, care a fost descoperit în Spania de istoricul José María Soler García în 1963.

Piesele i-au nedumerit pe cercetători datorită faptului că au fost create înainte de începerea producției de fier terestru. Pentru a elucida acest mister, oamenii de știință au analizat artefactele cu ajutorul unui spectrometru în Spania și Germania, ajungând la concluzia că fierul provine din spațiu.

Cercetătorii au fost surprinși să constate că compoziția ambelor artefacte este izbitor de asemănătoare, ceea ce sugerează că ar putea proveni din același meteorit.

Deși utilizarea meteoriților de fier în antichitate și în preistorie nu este ceva nemaiauzit, această descoperire ar putea oferi noi informații despre practicile metalurgice din epoca bronzului.

Cercetătorul principal Ignacio Montero Ruiz a explicat că lucrul cu fierul meteoritic a necesitat tehnologii diferite în comparație cu metalurgia cuprului, aurului și argintului.

Echipa lucrează acum pentru a urmări originile materialului extraterestru din aceste artefacte, prezentând un puzzle arheologic care promite să facă mai multă lumină asupra inovațiilor tehnologice antice.

 

SURSE: