Riscuri și consecințe asociate fenomenului de violență școlară, de prevenire și combatere a traficului și consumului ilicit de droguri!
Last Updated on 17/02/2024 by Iulian Gavriluta

prevenire scoala droguri violentaIn aceste zile, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat activități informativ-preventive la Liceul cu Program Sportiv ”Iolanda Balaș Soter” Buzău.


Scopul activității a fost de creștere a gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară, de prevenire și combatere a traficului și consumului ilicit de droguri, dar și despre respectarea regimului circulației rutiere, din perspectiva responsabilităților ce revin la împlinirea vârstei de 18 ani.
În cadrul discuțiilor inițiate, polițiștii au conversat cu elevii despre faptele de violență și consecințele comiterii acestora, transmițându-le informații cu privire la răspunderea penală.
Polițiștii de la Siguranță Şcolară au vizitat și elevii de la Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” Buzău.
Vizita a avut ca scop creșterea gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară.
Elevilor le-au fost explicate și descrise responsabilitățile pe care le au pentru prevenirea violenței în școală, importanța relațiilor pozitive cu cei din jur, iar la final aceștia au înțeles importanța adoptării unui comportament pozitiv la nivel individual, cât și la nivelul grupurilor din care fac parte.
De asemenea, polițiștii din cadrul Compartimentului Analiza și Prevenirea Criminalității, împreună cu reprezentanţi ai Serviciului de Probaţiune Buzău, au desfășurat o activitate de reintegrare socială destinată persoanelor care au comis infracţiuni cu violență, sub egida programului “Violența nu este soluția!”.
În cadrul activității a fost dezbătut subiectul comportamentului violent, noțiuni privind managementul furiei și conștientizarea cauzelor și a mecanismului de adoptare a comportamentului agresiv.

 

E.S.