O reteta sanatoasa si usor de preparat: MACROU VENETIAN

Macrou venetianPestele este unul dintre alimentele pe care nutritionistii le recomanda in orice situatie, fie ca va doriti sa slabiti, fie ca va doriti sa gasiti alternative sanatoase la alte tipuri de carne, fie ca vreti sa aveti o alimentatie echilibrata din punct de vedere nutritional.

 

Potrivit calendarului crestin ortodox astazi este Duminica Floriilor si “dezlegare la peste” pregatim o reteta de MACROU VENETIAN.

INGREDIENTE

  • 2 buc macrou
  • sare
  • piper
  • 1/2 lamaie
  • 200 ml vin alb
  • 1 lingura amestec de ierburi
  • sos alb:
  • 2 linguri cu ulei (sau unt daca nu suntem in post)
  • 2 linguri faina
  • 1/4 lingurita sare
  • 200 ml apa (sau lapte daca nu suntem in post)
  • amestec de ierburi: maghiran, busuioc, oregano, cimbru. patrunjel verde

MOD DE PREPARARE:

Intr-o craticioara incingem uleiul (sau topim untul), amestecam cu faina, adaugam sarea si apa (sau laptele), amestecand constant. Se lasa pe foc pana se omogenizeaza si se ingroasa. Macroul se curata de intestine, se inlatura capatana si se taie in doua pe orizontala, inlaturand coloana. Daca reusiti sa-l dezosati ar fi si mai bine. Se spala in cateva ape, dupa care se lasa la scurs. Se condimenteaza cu sare si piper si se stropeste cu zeama de la 1/2 lamaie. Se da la rece pentru 30 minute. Intr-o cratita punem vinul, asezam pestele cu pielita in jos si fierbem la foc mic pentru 10 minute. Dupa 5 minute intoarcem pestele. Acoperim pestele cu sosul alb si presaram amestecul de ierburi. Se da la cuptor pentru 15 minute. Servim imediat cu cartofi natur presarati cu patrunjel verde tocat marunt.

Sursa: bucataras.ro

E.S.