“Violenţa în unităţile de învăţământ sau în afara acestora este interzisă şi este pedepsită conform legii”. Tu știi ce consecințe pot avea faptele tale? Fii informat, alege inspirat!

violenta in scoalaÎn aceste zile, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară au desfășurat o activitate informativ-preventivă la Școala Gimnazială „Mihail Kogalniceanu” Buzău.

Scopul activității a fost de creștere a gradului de conștientizare a riscurilor și consecințelor asociate fenomenului de violență școlară care se manifestă în rândul elevilor .

Poliţiştii și-au propus să le transmită elevilor faptul că violenţa în unităţile de învăţământ sau în afara acestora este interzisă şi este pedepsită conform legii, dar şi faptul că efectele violenţei pot fi foarte grave şi le pot influenţa în mod negativ viaţa, chiar şi atunci când vor deveni adulţi.

În urma activității, liceenii au conștientizat drepturile, dar şi responsabilitățile pe care le au în viața socială, cu precădere în mediul școlar, fenomenul violenței școlare, modalități de acțiune în gestionarea acestui fenomen și răspunderea juridică a minorilor.

 

E.S.