Elementele de siguranța rutieră se învață de vârste fragede!
Last Updated on 15/02/2024 by Iulian Gavriluta

siguranta si prevenire IPJÎn aceste zile, polițiștii Biroului Rutier Buzău au desfășurat o acțiune preventivă în municipiul Buzău, la Grădinița cu program prelungit nr. 1.

Acțiunea a avut ca scop prezentarea principalelor reguli de circulație pe înțelesul preșcolarilor.

Polițiștii au purtat discuții cu cei mici despre importanța comportamentului rutier responsabil, pe baza cunoașterii și respectării regulilor de circulație, în vederea prevenirii producerii evenimentelor rutiere în care ar putea să fie implicați preșcolari.

 

Copiii au fost învățați să nu se joace pe drumurile publice sau în apropierea acestora, să aleagă locurile special amenajate, să se deplaseze doar pe trotuar și să traverseze strada doar prin locuri semnalizate, fără a alerga.

De asemenea, polițiștii prezenți la activitate au stat la dispoziția copiilor,  oferindu-le acestora recomandări referitoare la comportamentul pe care trebuie să-l adopte atunci când sunt participanți la trafic, în calitate de pietoni sau bicicliști, pentru a nu deveni victime ale accidentelor rutiere.

Totodată, polițiștii le-au explicat celor mici semnificația indicatoarelor rutiere și a culorilor semaforului.

Conștientizarea de către preșcolari a importanței cunoașterii și respectării regulilor de circulație rutieră este un factor important, care contribuie, pe termen lung, la scăderea numărului de accidente rutiere.

 

E.S.