Copilul tau stie cum sa fie in siguranta pe internet?
Last Updated on 15/02/2024 by Iulian Gavriluta

cyberbulingÎn aceasta saptamana, polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară împreună cu polițiști din cadrul Biroului de Poliție de Proximitate au desfășurat o activitate infromativ-preventivă la Liceul Agricol ”Dr. Constantin Angelescu” Buzău.

Scopul activității a fost de prevenire a cyberbullyingului, conștientizarea riscurilor, vulnerabilităților și consecințelor în ceea ce privește infracțiunea de violare a vieții private.

Pentru că cele mai mari pericole pentru elevii din ziua de astăzi nu se mai găsesc doar în afara casei, ci mult mai aproape de ei: în mediul online, dar și având în vedere impactul emoțional, social și cognitiv pe care fenomenul de cyberbullying îl poate avea asupra dezvoltării psihologice a elevilor, polițiștii le-au vorbit liceenilor despre importanța prevenției în cazul acestui fenomen oferindu-le sfaturi pentru a nu deveni victime.

Polițiștii au recomandat tinerilor să nu ofere persoanelor întâlnite pe internet informații personale despre ei și familiile lor și să nu uite faptul că, având în vedere cât de mult a evoluat tehnologia, niciodată nu putem ști cu adevărat cine este în spatele celuilat ecran și doar un comportament preventiv ne menține în siguranță.

La activitate au participat 100 de elevi ai claselor a IX-a și a X-a.