Atentie la cum va asigurati proprietatea! S-au inmultit spargerile de locuinte. Nimic nu mai e sigur! Bănuiti de furt depistat de polițiști!

spargeri locuinteÎn aceste zile, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Merei au depistat principalul bănuit în cazul unui furt din locuință.

Fapta a fost sesizată în data de 12 februarie a.c., de către persoana vătămată, o femeie de 43 de ani, din Merei.

Din cercetări s-a stabilit că bănuitul, un tânăr de 17 ani, din Buzău, în timp ce s-ar fi aflat la o petrecere la domiciliul persoanei vătămate, ar fi sustras mai multe bijuterii, ceasuri și bani.

Prejudiciul, estimat la peste 2800 de lei, a fost recuperat de polițiști și predat persoanei vătămate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt și continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuitului.

         

Bănuiți de furt calificat reținuți de polițiști

Saptamana aceasta, polițiștii din cadrul Secției de poliție rurală Pârscov au reținut pentru 24 de ore, principalii bănuiți în cazul unei infracțiuni de furt calificat, doi tineri în vârstă de 18 și 20 de ani, ambii din Măgura.

Din cercetări s-a stabilit că, în data de 21 ianuarie a.c., bănuiții ar fi pătruns, prin forțarea ușilor de acces, în casa de vacanță a persoanei vătămate, un bărbat de 46 de ani, din Buzău. Aceștia ar fi sustras două televizoare pe care ulterior le-ar fi valorificat și mai multe unelte și accesorii utilizate în construcții.

Față de cei doi tineri, poliţiştii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore, pe bază de ordonanță, iar astăzi, 14 februarie, urmează a fi prezentați în fața parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.

Polițiștii continuă cercetările pentru stabilirea întregii activități infracționale a bănuiților.

Forxana Reraru