Scandalagii din municipiile Buzau si Rm. Sarat in atentia politistilor. Vezi aici rezultatele raziilor facute de mascati

mascati scandalagii raziiÎn perioada 9-11 februarie a.c., poliţiştii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au organizat şi executat razii pentru asigurarea creşterii vizibilităţii dispozitivului polițienesc în mediul stradal, prevenirea şi descurajarea faptelor de natură penală sau contravenţională, comise pe fondul consumului de băuturi alcoolice sau substanțe cu efect psiho-halucinogen, precum şi pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă civică, în municipiul Buzău și Râmnicu Sărat.


În cadrul acţiunilor au fost constituite dispozitive de scotocire şi control care au acţionat pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale, a actelor de parazitism stradal, a faptelor cu violenţă și pentru prevenirea actelor de tulburare a ordinii şi liniştii publice ce s-ar putea produce pe fondul consumului de băuturi alcoolice.
Totodată, s-a acţionat pentru siguranţa traficului rutier, fiind oprite pentru control aproximativ 300 de autovehicule.
120 de conducători auto au fost testați cu aparatul etilotest, respectiv drugtest și au fost reținute 5 permise de conducere, iar în cazul a 3 conducători auto care s-au urcat la volanul unor maşini cu defecţiuni tehnice, au fost ridicate certificatele de înmatriculare.
În total au fost legitimate 478 de persoane, 207 fiind verificate în bazele de date.
Au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, dintre care 27 la Legea nr. 61/1991 pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 96 la O.U.G. nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 10 la alte acte normative. Valoarea totală a amenzilor aplicate a fost de peste 26.000 de lei.
În perioada executării raziilor, în municipiul Buzău și Râmnicu Sărat nu au fost înregistrate evenimente negative.
Au fost angrenaţi în activităţile desfăşurate aproximativ 100 de poliţişti din structurile de investigaţii criminale, ordine publică, proximitate, poliţie rutieră, elevi/studenţi ai unităţilor de învăţământ ale ministerului, aflaţi în perioada de practică, dar și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Buzău.

 

E.S.